USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doç. Dr. Olcay’dan sağlık sektörüne iki yenilikçi buluş

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayhan Olcay, girişimci akademisyenlerden oluşan ekibiyle birlikte sağlık sektörüne iki yeni buluş kazandırdı. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın Medikal Sektöre Yönelik Buluşlar ve Patentler Çalıştayı'nda üç ödül kazanan iki buluş sayesind

Doç. Dr. Olcay’dan sağlık sektörüne iki yenilikçi buluş
26-10-2018 21:02
Google News

Medicana Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayhan Olcay, kurucusu olduğu InnowayRG firmasındaki arkadaşları ile birlikte geliştirdiği Policapr (Mobil Multiple İlaç Birleştirme Cihazı) ile altın; Omniport Cerebrale adlı ekartör ile gümüş madalya ödülü kazandı. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'18'in Medikal Sektöre Yönelik Buluşlar ve Patentler Çalıştayı'nda Olcay ve ekibi ayrıca, Uluslararası Hakem Kurulu En İyi Buluş Ödülü'nün de sahibi oldu.

“Beyin ameliyatlarının süresi kısalacak”

Sağlık alanında iki önemli ihtiyacı karşılayacak buluşa imza atan Doç. Dr. Olcay, ekibiyle birlikte geliştirdiği ‘omniport cerbrale' adlı cihazla ilgili, “Omniport cerbrale, beyin cerrahisinde ameliyatları kolaylaştırmak amaçlı, beyindeki lezyonlara ulaşımı kolaylaştıran bir ekartördür. Ameliyat sürelerini kısaltan tek kullanımlık ekartör, beyin dokusuna zarar vermiyor” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ