USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Déjà Vu: Galaxy S7'de kamera karmaşası!

Geçen sene Galaxy S6'da yaşadığımız kamera sensörü karmaşası bu sene de tekrar ediyor. Galaxy S7'de kamera sensörü karmaşası yaşanıyor.

Déjà Vu: Galaxy S7'de kamera karmaşası!
10-03-2016 08:42
Google News

Geçen sene Galaxy S6'da yaşadığımız kamera sensörü karmaşası bu sene de tekrar ediyor. Galaxy S7'de kamera sensörü karmaşası yaşanıyor.

Samsung, Galaxy S7'yi tanıttı ve ön siparişten telefonu alanlar da telefonlarına kavuşmaya başladılar. Herkes memnun bir şekilde telefonlarına kavuşuyor derken aslında pek de yeni olmayan bir karmaşa kullanıcıları bekliyor.

Güney Koreli şirket, bu sene çok radikal değişimlere yer vermese de bir takım yeniliklerle akıllı telefonlarına pazara sürdü. Geri dönen microSD kart girişi, geri dönen su dayanıklılık ve iyileştirilmiş kamera bunlardan en çarpıcıları oldu. Samsung, kamera tarafında ilginç bir adım atarak sensörün MP değerini 16'da 12 MP'e düşürdü. Bu sayede sensörün piksel boyutu ciddi oranda yükseldi ve sensör daha çok ışık almaya elverişli hale geldi.

BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK!...

Bu yeni 12 MP'lik sensör bize “Déjà Vu” yaşattı. Daha önce açıklanmayan yeni bilgilere göre Galaxy S7'lerin bazılarında Sony IMX260 sensörü yer alırken, bazılarında Samsung'un ISOCELL sensörü yer alıyor. Bu olayı ilk kez yaşamıyoruz. Geçen sene de Samsung, Galaxy S6 serisi ve Note 5'te bunu kullanıcılara yaşatmıştı.

Bu durumu önceden anlamanın bir yolu ise maalesef yok. Mevcut Galaxy S7'dinize AIDA64'ü yükleyerek telefonunuzda hangi sensörün yer aldığını öğrenebilirsiniz. Gelen duyumlara göre genel olarak Snapdragon 820'li ABD versiyonunda Sony sensörü, Exynos işlemcili modellerde ise Samsung sensörü yer alıyor. Ancak olayla ilgili çelişkili raporların bulunması kafa karıştırıyor. Kimilerine göre bu dağıtım bölgelere göre değil, rastgele yapılmış.

Genel olarak her iki sensörün performansı da iyi. Ancak özellikle bu fiyat seviyesinde satılan bir telefon için böyle bir muamma yaşanması tepki alıyor. Peki aldığınız Galaxy S7'de ISOCELL kameranın çıkması sizi hayal kırıklığına uğratır mıydı!

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ