USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Diyarbakır’da havai fişeğe cezai işlem

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kentte düğün ve özel günlerde izinsiz olarak atılan havai fişeklerin insanların yoğun olduğu yerlerde atılmasında tehlike oluştuğunu belirterek cezai işlem yapacağı uyarısında bulundu.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan

Diyarbakır’da havai fişeğe cezai işlem
03-06-2015 20:46
Google News

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kentte düğün ve özel günlerde izinsiz olarak atılan havai fişeklerin insanların yoğun olduğu yerlerde atılmasında tehlike oluştuğunu belirterek cezai işlem yapacağı uyarısında bulundu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, havai fişeklerin atılabilmesi, mevzuat hükümleri çerçevesinde bazı şartlar ve usule tabi olduğunu öncelikle havai fişek kullanma talebinde bulunanların, mülki amirliklerden izin almaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, havai fişeklerin eğitim almış kişilerce kullanılmasının esas olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Kurallara aykırı olarak havai fişeklerin kullanılması, toplumun güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit olmasının yanı sıra kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Havai fişek yaralanmalarına ilişkin basın organlarında çıkan haberler de bu konunun önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ayrıca, halkın yoğun bulunduğu yerlerde atılan havai fişeklerin çıkardığı sesin, kişilerde korku ve panik meydana getirdiği bilinmektedir."

"SEVİNÇLER HÜZNE DÖNÜŞMESİN"
Vatandaşların düğün, kutlama gibi özel günlerde sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi konusunda dikkat etmelerinin önemine değinilen açıklamada, "Herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için havai fişek kullanımında kurallara uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, havai fişeklerin izinsiz kullanılmasının önlenmesine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam etmektedir. Aksi davranışta bulunan kişilere, gerekli cezai işlem güvenlik güçlerimizce yerine getirilmektedir. 1 Ocak 2015 ile 14 Mayıs 2015 tarihleri arasında emniyet müdürlüğümüz görevlileri tarafından izinsiz havai fişek atan kişilere karşı toplam 49 adet cezai işlem yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ