USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kimdir?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 'PKK terör örgütü değildir' sözlerinin ardından hakkında soruşturma açılıp beraat etmişti. Tahir elçi bugün Diyarbakır'da yapılan saldırının ardından hayatını kaybetti. Tahir Elçi kimdir? Tahir Elçi öldürüldü!

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kimdir?
28-11-2015 15:03
Google News

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olmuştu. Elçi programda 'PKK terör örgütü değildir' sözleriye bir andan ülkenin gündemine oturmuştu. Ardından hakkında soruşturma açılan Elçi “görevi kötüye kullanma” davasından beraat etmişti.

“TAHİR ELÇİ, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR” DEMİŞTİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu. Elçi programda skandal sözler sarf ederek 'PKK terör örgütü değildir' dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk oldu. Elçi, programda skandal sözlere imza atarak "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir." ifadelerini kullandı.

Elçi'nin terör örgütü PKK'ya öven ve destek olan bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı. O tweetlerden bazıları şu şekilde:

- PKK terör örgütüne, terör örgütü değildir diyen Tahir Elçi CNN Türk'ten alınıp derhal tutuklanmalıdır!

- Ahmet Hakan PKK ile işbirliği içerisindesin! Sen nasıl bir insansın. Tahir Elçi gibi insanları ekrana çıkartarak PKK propagandası yaptırıyorsun.

- Hadi ekranı açtın bu lafı etti. Kovsana programdan. Bence Ahmet Hakan'a yakışmadı Tahir Elçi teröristini ekranda tutmak.

- CNN Türk açıkça PKK yayın organı oldu artık bi müdahale yahu! Herif Diyarbakır Baro Başkanıymış; Tahir Elçi 'PKK terör örgütü değildir' dedi ya la!

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

1966 yılında Cizre’de dünyaya gelmiş,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamlamıştır. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapmış,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaşmıştır. Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etmiştir.

Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur. 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ali Babuc Batmaz
Ali Babuc Batmaz 9 yıl önce
Terror or gutu Pkk nin Isidir Turkiyeyi karistirmak. Isteyenlerin. Isidir
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ