USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Doğu Akdeniz'de haklarımızı kararlılıkla koruyacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, TPAO'nun Akdeniz'de yeni araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunduğu sahaların, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Doğu Akdeniz'de haklarımızı kararlılıkla koruyacağız
02-06-2020 12:43
Google News

ANKARA (AA) - DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Akdeniz'de yeni araÅŸtırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat baÅŸvurusunda bulunduÄŸu sahaların, Türkiye'nin BirleÅŸmiÅŸ Milletlere (BM) bildirdiÄŸi kıta sahanlığı sınırları içinde olduÄŸunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdüreceÄŸini bildirdi.

Aksoy, Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Dendias'ın, TPAO'nun, sismik araÅŸtırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat baÅŸvurusunda bulunmasıyla ilgili açıklaması hakkında Bakanlığa yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi.

TPAO'nun, araÅŸtırma ve sondaj faaliyetleri gerçekleÅŸtirmek üzere baÅŸvuru yaptığı yeni ruhsat sahalarının, Türkiye'nin BM'ye bildirdiÄŸi kıta sahanlığı sınırları içinde olduÄŸuna iÅŸaret eden Aksoy, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, defalarca duyurduÄŸu bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecektir. DoÄŸu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma konusunda kararlılığımız tamdır. Bu çerçevede, sismik araÅŸtırma ve sondaj faaliyetlerimiz evvelce belirlenen programa göre sürdürülmektedir."

TPAO, Akdeniz'de Türk kara suları dışında sahip bulunduÄŸu, pafta numaraları belirlenmiÅŸ ruhsat sahalarında 7 ilave petrol sahası için baÅŸvuruda bulunmuÅŸ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünün konuya iliÅŸkin kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi