USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:'Ayrımcılık ve terörün her türü küresel tehdittir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu'nda Yeni Zelanda zirvesinde yaptığı konuşmada, “Anlamı barış olan yüce dinimiz İslam'ı terörle yan yana göstermeye çalışan hadsiz haksız ve kasıtlı yaklaşımları bu platform altında bir kez daha reddediyor ve kınıy

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:'Ayrımcılık ve terörün her türü küresel tehdittir'
02-04-2019 22:07
Google News

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan Yeni Zelanda zirvesinde konuştu. Çavuşoğlu, “BM Genel Kurulu bugün en temel değerimiz olan insan hayatının kutsallığı etrafında bizleri bir araya getiriyor. Ancak bu temel değerimiz teröristlerin ve terörizmin açık saldırısı altında. 15 Mart'ta Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde arkasında son derece organize bir akıl ve planlama olan faşist ve barbar terörist orada ibadetlerini yerine getiren 51 Müslümanı şehit edip pek çok kişiyi yaralarken esasen insanlığın ortak değerini hedef almıştır. Bugün burada işte bu İslam ve insanlık düşmanı saldırıyı kınamak ve saldırının kurbanlarını anmak üzere son derece anlamlı bir dayanışma gösteriyoruz. Bugün teröristlere karşı dimdik duruyor ve dünyaya şu mesajı veriyoruz, pompalamaya çalıştığınız kin nefret, korku ve şiddet sarmalında yok olup gideceksiniz ve asla başaramayacaksınız. Burada Birleşmiş Milletler Genel Kurul çatısı altında her inançtan her coğrafyadan her ırk ve milliyetten temsilcilerin bu kararlığı ortaya koyması, sizin kirli ideolojilerinize ve menfur saldırılarınıza karşı verilmiş en anlamlı cevaptır” dedi.
Türk halkı adına kutsal ibadet mekanlarında vahşice katledilen masum insanların ailelerine ve Yeni Zelanda hükümeti ile halkına başsağlığı dileklerini ileten Bakan Çavuşoğlu, “Dayanışmamızı göstermek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ve beni terör saldırılarının hemen sonrasında Yeni Zelanda'yı ziyaret etmek için görevlendirdiler. Başbakan Sayın Ardern ve hükümetinin liderliğinde Yeni Zelanda halkının güçlü duruşuna ve vakarına ayrıca ülkelerinde yaşayan Müslüman toplumunu nasıl içten şekilde sahiplendiklerine bizzat şahit oldum” diye konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ