USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Gürcistan yolcusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun 17 Şubat 2016 tarihinde Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze’nin davetine...

Dışişleri Bakanı Gürcistan yolcusu
15-02-2016 20:28
Google News
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun 17 Şubat 2016 tarihinde Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze’nin davetine icabeten Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, "Sayın Bakanımız ziyareti kapsamında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Başbakan Giorgi Kvirikashvili ve Parlamento Başkanı David Usupashvili tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecektir" denildi.
Sözkonusu ziyareti müteakiben, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantıları’nın beşincisinin de 19 Şubat 2016 tarihinde Tiflis’te gerçekleştirileceği vurgulanarak, "Toplantı kapsamında, üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunulması, önceki yıllarda gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesi ve ileriye dönük işbirliği imkanlarının ele alınması öngörülmektedir. İkili ve bölgesel konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine imkan tanıyan Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı mekanizması, karşılıklı yarar temelinde her alanda ortak işbirliği anlayışının geliştirilmesine, bölgesel istikrarın ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlamaktadır" ifadesi kullanıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ