USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Venezuela halkının yanındayız'

ışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Meşru hükümetleri değiştirmek için yabancı müdahalelere, demokratik olmayan gözlemlere ve tek taraflı yatırımlara başvurulmasını doğru bulmuyoruz ve buna karşıyız. Tek taraflı yaptırımlar sadece geniş halk kitlelerini mağdur ediyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Venezuela halkının yanındayız'
01-04-2019 16:52
Google News

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza'yı Ankara'da konuk etti. İki mevkidaş ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının başında dün gerçekleştirilen yerel seçimlerin, ülkeye, demokrasi ve gelecek için hayırlı olmasını temenni etti. Çavuşoğlu, "Seçim inşallah şehirlerimizin kalkınmasına da vesile olur" mesajını verdi.

"Venezuela halkının yanındayız"

Venezuela'nın Türkiye için çok önemli bir ortak olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bölgedeki en eski Karakas büyükelçiliğinin 60 yılı aşkın süredir faaliyette olduğunu aktardı. Venezuela ile hep dostane, saygı çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesine yönelik birlikte çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, özellikle son yıllarda artan karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerin daha da arttığını kaydetti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ