USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya ziyareti Rus basınında geniş yer aldı: "Dorogoy Mevlüt!"

Mevkidaşı Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un konuğu olarak Rusya’da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyareti, Rus basınında Lavrov’un "Dorogoy Mevlüt!”, sevgili Mevlüt ifadesiyle geniş olarak yer aldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya ziyareti Rus basınında geniş yer aldı: "Dorogoy Mevlüt!"
30-12-2020 07:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi'ye yaptığı ziyaret ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi Rus basınında geniş şekilde yer aldı.

Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, habere "Dorogoy Mevlüt!" başlığını atarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, Türk konuğu Çavuşoğlu'nu "Dorogoy Mevlüt!" (Sevgili Mevlüt!) diye hitap ederek selamlamasına dikkat çekti. 

Türk-Rus işbirliğinin giderek önem kazandığını belirten Rossiyskaya Gazeta "Gerçekten de son zamanlarda uluslararası alandaki durumun kalitesi kendini gösteriyor; Moskova ve Ankara'nın çabaları sayesinde, çok hassas bölgesel sorunları çözmek için gerçek adımlar atıldı" yorumunda bulundu.

RUS DEVLET TV VE GAZETELERİ…

Devlet televizyonu kanalı Vesti, Çavuşoğlu ve Lavrov'un Karabağ konusunu ele aldığını kaydetti. 

Devlet TASS haber ajansı, "Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya ile vizesiz rejime kavuşmak istediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

En çok okunan haftalık Argumentı i Faktı (AiF) gazetesi de, "Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'ye vizesiz girebileceğini hatırlattı. Koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 2 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini de kaydetti" dedi.

Resmi parlamento gazetesi Parlamentskaya Gazeta ise, "Lavrov ve Çavuşoğlu, Türk domates ithalatı kotasını artırma konusunu görüştü" diye haberine başlık attı.

İzvestia gazetesi, "Ankara, Rusya Federasyonu'nda Türk vatandaşları için vizesiz rejim umudunu dile getirdi" dedi.

PUTİN VE ERDOĞAN TÜRKİYE’DE GÖRÜŞEBİLİR…

En çok okunan günlük gazetelerden Moskovski Komsomolets'e (MK) göre, dışişleri bakanları iki ülke  liderleri Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki olası görüşme konusuna değinirken, "Bakanlar, durum elverdiğinde toplantının yapılacağı sonucuna vardılar. Bu, Türkiye'de önümüzdeki yıl olabilir" ifadelerini kullandı.

NSN radyosu da konuyla ilgili haberinde, "Türk Dışişleri Bakanı, ülkesinin Moskova ile işbirliğinden memnun olduğunu vurguladı" dedi.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan Russia Today (RT) televizyonu da, Çavuşoğlu'nun ziyaretine değinirken, Putin ve Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bir birilerine yönelik çok olumlu açıklamalarda bulunduğuna da vurguda bulundu.

AYASOFYA VURGUSU!..

Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına göre, Çavuşoğlu ve Lavrov, bölgesel sorunları masaya yatırdı.

Regnum haber ajansına göre ise, iki ülke dışişleri bakanları, Ayasofya Camii'nin statüsünü de ele aldı.

En çok dinlenen Eho Moskvı radyosunun değerlendirmesine göre, bu ziyarette şu vurgulandı: ABD'nin baskılarına rağmen Rusya ve Türkiye işbirliğine devam edecekler.

RUSYA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ..

En çok okunan günlük Komsomolskaya Pravda (KP) gazetesi de, "Lavrov, Rusya-Türkiye ilişkilerinin kendi kendine değerli ve kendi kendine yeterli olduğunu, bu nedenle üçüncü bir tarafın saldırgan ve düşmanca davranışlarından etkilenmediğini vurguladı" dedi. 

Ren TV kanalı da iki bakanın buluşmasını, "Lavrov, Rusya Federasyonu ile Türkiye'nin Karabağ konusundaki ortak tutumundan bahsetti" şeklinde değerlendirdi.

Bu arada, benzer haber ve değerlendirmeler yaklaşık 170 değişik Rus haber mecralarında da yer aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ