USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Kongolu meslektaşına Rusça teşekkürü Rusya'da gündem oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ankara’da görüştüğü Kongo Dışişleri Bakanı Gokosso’ya Rusça teşekkür etmesi, Rusya'da gündem oldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Kongolu meslektaşına Rusça teşekkürü Rusya'da gündem oldu
09-09-2020 08:47
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ankara'da, Kongolu meslektaşı Jean-Claude Gakosso ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısının ardından Rusça teşekkür etmesi Rus basınında geniş yer aldı.

Resmi Ria Novosti haber ajansı, haberin başlığına "Türk Dışişleri Bakanı, Kongolu meslektaşına Rusça seslendi" attı. Ajansa göre, daha önce Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusça şaka yapabilecek düzeyde Rus dilini bildiğini de söylemişti.

Devlete ait TASS haber ajansı da, haberine, "Türkiye ve Kongo Dışişleri Bakanları görüşmenin ardından birbirlerine Rusça teşekkür etti" başlığını attı. TASS, Çavuşoğlu'nun daha önce Rusça bildiğini söylemesine,  Gakosso 'nun ise daha Sovyet döneminde 1983 yılında Leningrad (bugünkü St.Petersburg kenti) Devlet Üniversitesi'ni bitirdiğine dikkat çekti.

Ulusal Mir televizyon kanalı da, "Türkiye ve Kongo Dışişleri Bakanları Rus diline geçti" dedi.

Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi de, "Çavuşoğlu'nun "Bolşoe spasibo!" (Çok teşekkür ederim!) sözleri karşılığında Kongolu meslektaşı "Spasibo dorogoy!" (Teşekkür ederim muhterem!) diye karşılıklı teşekkür etti" diye olayı anlattı.

Çok okunan gazetelerden Argumentı i Faktı (Aif) da her iki bakanın Rusça bildiğine işaret etti.

Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansı da, "Çavuşoğlu, Kongolu meslektaşıyla Rusça konuştu" dedi.

Benzer haber ve yorumlar yaklaşık 20 Rus medya sitesinde de yer aldı.

Sosyal medya sitelerinde de bazı Rus kullanıcılar, söz konusu videoyu paylaşarak "Bravo!", "İşte dünya Rusça konuşuyor!" gibi yorumlarda bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ