USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsrail seçimlerde prim toplayabilmek için Türkiye'ye saldırıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İsrail de önümüzdeki seçimlerde prim toplayabilmek için Türkiye'ye saldırıyor, kutsal mekanlarımıza saldırıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsrail seçimlerde prim toplayabilmek için Türkiye'ye saldırıyor
13-03-2019 19:51
Google News

ANTALYA (AA) - DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ä°srail'in BaÅŸbakanı CumhurbaÅŸkanımıza niye saldırıyor? Çünkü bu milletin gür sesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin baÅŸkanı olarak CumhurbaÅŸkanımız tepki gösteriyor. Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatının BaÅŸkanı olarak tepki gösteriyor." dedi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Cumhur Ä°ttifakı MHP Kemer Belediye BaÅŸkan Adayı Yusuf Üras'ın Akdeniz Bulvarı'ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaretinde, Antalya'nın her yerindeki Cumhur Ä°ttifakı adaylarını desteklediklerini, hepsiyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

AK Parti ve MHP'nin il, ilçe, kadın ve gençlik kollarının da gece gündüz çalıştığını aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya'yı kalkındırmak istediklerini dile getirdi.

Cumhur Ä°ttifakı olarak Türkiye'yi hak ettiÄŸi yere ulaÅŸtırmak için çalıştıklarını vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, bugün dünyada büyük zorlukların olduÄŸunu ifade etti.

"Bizde beklentisi olan, sürekli Türkiye'den umudu olan mazlumlar var"

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin etrafının ateÅŸ çemberi olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Bizde beklentisi olan, sürekli Türkiye'den umudu olan mazlumlar var. Yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız, soydaÅŸlarımız, akraba topluluklarımız var. Onlara da yardım etmemiz lazım. 1,8 milyar ümmetin umudu olduÄŸumuz unutmamamız lazım. Kudüs'te El Aksa Camisi'ne Ä°srail askerleri o pis postallarıyla girdi. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan baÅŸka, Cumhur Ä°ttifakı'ndan yani Türkiye'den baÅŸka tepki gösteren birisi var mı? Hani Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı içerisinde 57 ülke vardı. Niye sessizler? Çünkü onların öyle bir derdi yok. Onlar Ä°srail ve ABD'den korkarlar, ses çıkaramazlar. Ama biz kutsal davamıza sahip çıkmamız lazım. Biz çıkmazsak kutsal davalarımıza kimse sahip çıkmaz.

Ä°srail'in BaÅŸbakanı CumhurbaÅŸkanımıza niye saldırıyor? Çünkü CumhurbaÅŸkanımız bu milletin gür sesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin baÅŸkanı olarak tepki gösteriyor, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'nın baÅŸkanı olarak tepki gösteriyor. Ä°srail BaÅŸbakanı bugün yolsuzluk ve rüÅŸvetten sorgulanıyor. Ä°srail de önümüzdeki seçimlerde prim toplayabilmek için Türkiye'ye saldırıyor, kutsal mekanlarımıza saldırıyor. Maalesef dünyada sessiz. Bazı dışiÅŸleri bakanlarıyla görüÅŸtük. Onlara da söyledim. Türkiye'de çok sayıda ibadet yerleri var. Akdamar'da Ermeni Kilisesi'ni restore ettik. Geliyorlar, orada ibadet yapıyorlar. Ä°stanbul'da ÅŸimdi Süryaniler için bir kilise yapıyoruz. Ortodoks Kilisesi, restore edilip açıldı. Edirne'de Sinagog restore edildi, ibadete açıldı. Biz kendimize, inancımıza güveniyoruz. Herkesin inancına da saygı duyuyoruz. Ne demek camilere pervasızca girmek."

"CHP ve İP, HDP'ye ve arkasındaki PKK'ya sarılıyor"

DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, demokrasiye inandıklarını ve demokrasilerde terörün yerinin olmadığını belirterek, "Bugün, yılana sarılır misali CHP ve Ä°P, HDP'ye ve onun arkasındaki PKK'ya sarılıyor." dedi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Avrupa'da camilere gerçekleÅŸtirilen saldırıları aşırı saÄŸdaki ırkçılar, Ä°slam düÅŸmanları ile PKK'lıların yaptığını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın Ä°slam ve Türkiye düÅŸmanı olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "PKK, Türkiye'deki herkesin düÅŸmanıdır. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez." ifadesini kullandı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "O PKK ile ÅŸimdi ittifak yapanlar kim? Zillet ittifakı. Cumhur Ä°ttifakı'nın karşısındaki ittifak neden zillet ittifakı diyoruz? Onlar da bir ittifak kurdukları için deÄŸil. Demokraside herkes ittifak kurabilir. Herkes seçimlere ayrı da gidebilir. Bu imkanları saÄŸlayan yasal düzenlemeleri de anayasa deÄŸiÅŸikli dahil AK Parti ve MHP birlikte yaptı, birlikte referanduma götürdü. Halkımız destekledi." diye konuÅŸtu.

Demokrasiye inandıklarını belirten Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Ama demokrasilerde terör yoktur. Bugün, yılana sarılır misali CHP ve Ä°P, HDP'ye ve onun arkasındaki PKK'ya sarılıyor. Biz bunları söyleyince 'Siz bize terörist diyorsunuz' diyorlar. Yok, biz size 'terörist' demiyoruz. CHP'nin içerisinde teröristlerin cenazesine giden var. CHP'nin içerisinde DHKP-C'liler de var. CHP'nin bazı adaylarını da HDP, dolayısıyla PKK ve CHP beraber belirlemiÅŸtir. Ä°zmir dahil. Çünkü, çukur eylemlerinde Ä°zmir'den oraya destek veren bir kiÅŸidir. Kahraman asker ve polislerimiz, o hainlerle mücadele ederken 'Sizinle dayanışma içindeyim' diye Ä°zmir'den mesaj gönderen bir kiÅŸidir. Ama bu millet onlara geçit vermeyecek. Nerede olursa olsun, o teröristlerin bertaraf edilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Nasıl çukurlarda, daÄŸlarda, inlerde gerekeni yaptıysak, sınırın ötesinde Afrin ve Fırat Kalkanı'nda yaptıysak, Fırat'ın doÄŸusunda da gerekeni yapacağız. Hiç endiÅŸeniz olmasın. Netanyahu ve Ä°srail gibi pervasızlar da ÅŸunu unutmasınlar, herkes sussa, Türkiye susmaz. Haksızlığın her zaman karşısında olacağız."

ÇavuÅŸoÄŸlu, seçim sürecinde aday gösterilmediÄŸi için partilerinden ayrılarak, baÅŸka partilerden aday olanlara iliÅŸkin ise "Bu trenden ineni bir daha geri bindirmeyiz." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ziyarete, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman BaÅŸkan ve çok sayıda MHP'li katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4BaÅŸakÅŸehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6BeÅŸiktaÅŸ3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20Ä°stanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi