USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bütüncül bir yaklaşımla Asya'daki mevcudiyetimizi artırmamız lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ekonominin ve dijitalleşmenin merkezi Asya oluyorsa bütüncül bir yaklaşımla buradaki mevcudiyetimizi artırmamız lazım, yeni bir enerji katmamız lazım." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bütüncül bir yaklaşımla Asya'daki mevcudiyetimizi artırmamız lazım
13-05-2020 18:51
Google News

ANKARA (AA) - DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Koç Üniversitesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler ÖÄŸrenci TopluluÄŸunca düzenlenen video konferansta, Türkiye'nin "GiriÅŸimci ve Ä°nsani Dış Politikası" inisiyatifine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele süresince uluslararası anlamda gösterdiÄŸi aktif tutuma iÅŸaret eden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Tüm ülkeler birçok sektörde, gıda güvenliÄŸinden tıbbi malzemeye ve savunma sanayisine kadar liste yaparken, ilk beÅŸte mutlaka Türkiye var. Bunu görmemiz lazım." diye konuÅŸtu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, bu durumun doÄŸurduÄŸu potansiyel fırsatların altını çizerek, "Fırsatçılıksa evet, çok iyi bir fırsatçılık, bu fırsatı da çok iyi deÄŸerlendirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

"Yeniden Asya"

Asya kıtasının yükseliÅŸ ivmesine deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, bu eÄŸilimi öncesinde fark ettikleri için Bakanlık olarak "Yeniden Asya" inisiyatifini baÅŸlattıklarını aktardı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin Asya'da yeni bir aktör olmadığına dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"Kökümüz oradan geliyor. Asya ülkelerinin hepsinde mevcudiyetimiz var. Ekonominin merkezi Asya oluyorsa, dijitalleÅŸmenin merkezi Asya oluyorsa, o zaman bütüncül bir yaklaşımla buradaki mevcudiyetimizi artırmamız lazım, yeni bir enerji katmamız lazım. Bu sadece ekonomi deÄŸil, bunun içinde kültür var, eÄŸitim var, sanayileÅŸme ve teknoloji de var."

Gelecek süreçte Bakanlık olarak akademi dünyası ve gençlerle daha yakın diyalog halinde olacaklarını dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, küresel sistemin geleceÄŸine iliÅŸkin de geniÅŸ kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, ara buluculuk alanında da Türkiye'nin bir marka haline geldiÄŸini kaydederek, gelecek günlerde bu alanda çok sayıda ülkenin dışiÅŸleri bakanlarının katılımıyla bir video konferans yapacakları bilgisini verdi.

KonuÅŸmasının ardından öÄŸrencilerin sorularını yanıtlayan ÇavuÅŸoÄŸlu, dış politika konularına iliÅŸkin de Türkiye'nin genel tavır ve tutumlarına iliÅŸkin bilgiler paylaÅŸtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi