USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Uysal ile BM Gençlik Merkezi inşaatını inceledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte Bakırköy'de yapımına başlanan 'BM Gençlik Teşkilatı Merkezi' inşaatında incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Uysal ile BM Gençlik Merkezi inşaatını inceledi
22-01-2019 01:32
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Birleşmiş Milletler Gençlik Merkezi" kurulmasını ve teşkilatın merkezinin İstanbul olmasını önermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırköy'de gençlik merkezinin yapımına başlandı. 2019 yılı sonunda bitmesi planlanan Gençlik Merkezi inşaatında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal incelemelerde bulundu.

İncelemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, inşaatın 2019 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, “Şu anda inşaatın gördüğünüz gibi bir kısım yerlerinin ince işçiliğine geçilmiş durumda. 2019 yılı sonu itibarıyla burası bitmiş olacak.

İnşaat alanının içerisinde fuaye alanları, sergi alanları, çok amaçlı tiyatro salonu, ayrıca açık amfi tiyatro kapalı ve açık spor salonu olacak.

İl dışından ve ülke dışından gelecek gençlerimizin misafir edilebileceği konaklama alanları da var. İnşallah diyoruz ki dünyanın en güzel gençlik merkezini burada yapmış olacağız.

Bu merkezin 'BM Gençlik Merkezi' olabilmesi için resmi mektubu Guterres'e gönderdik" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ