USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Türkiye, Havza Bazlı Destekleme Modeli'ni uygulamaya koydu. Bu destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik." dedi. - Anadolu Ajansı

'Destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik'
09-12-2016 02:37
Google News

TBMM

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, tarım sektörünün stratejik bir sektör ve milli bir mesele olduğunu söyledi.

Tarımın geleceğinin herkesin meselesi olduğunu vurgulayan Çelik, olumlu olarak fikirlerini beyan eden ve deneyimlerini ortaya koyan milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

Çelik, "Fındıkla ilgili üreticilere dekar başına 170 lira destek vermeye devam ediyoruz. Şu anda fındık fiyatları çok iyi. Fındıkla oynayanlarla oynayacağımızı ifade ediyorum. Bunu da açıkça burada ifade ediyorum." diye konuştu.

Çelik, genç çiftçilere hibe projesi çerçevesinde 2016'da 15 bin projenin destek kapsamına alındığını ve 450 milyon liralık hibe desteğinin 2016, 2017 ve 2018'de devam edeceğini söyledi.

"Destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik"

Türkiye'nin Havza Bazlı Destekleme Modeli'ni uygulamaya koyduğunu belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik. Nevşehir'e, Niğde'ye selam olsun, patates ile soğanı da bu destek kapsamına aldığımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Milli Tarım Projesi

Kırmızı ette açıklarının olduğunu ifade eden Çelik, kişi başına 7 kilo et tüketiminden 15 kilolara kadar gelindiğini söyledi.

"Türkiye, 1 milyon 150 bin ton et üretiyor. 1 milyon 300 bin ton da et tüketiyor. Arada 150 bin ton açığımız var." diyen Çelik, şu bilgileri paylaştı:

"Milli Tarım Projesi çerçevesinde 30 ilde şimdi mera hayvancılığını teşvik ediyoruz. Çok ciddi destekler var. 30 ilde düve merkezleri oluşturuyoruz. Yine, koç, teke merkezleri ve damızlık manda merkezleri oluşturuyoruz 11 ilde. Amacımız ne? Amacımız, hayvancılık yapmak isteyen vatandaş gidip bu merkezlerden dilediği ırktan, cinsten hayvanı alıp aracısız ve çok uygun bir fiyata alacak."

Muhabir: Alper Atalay

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ