USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Dere ıslah çalışmasında kömür madeni çıktı

Muş’un Ziyaret köyünde yapılan dere ıslahı çalışmasında kömür madeni bulundu. Merkeze bağlı Ziyaret köyünde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan dere ıslah çalışmasında kömür madeni bulunması köy halkını heyecanlandırdı. Dereden çıkarılan kömürü eve

Dere ıslah çalışmasında kömür madeni çıktı
06-08-2015 14:05
Google News

Muş’un Ziyaret köyünde yapılan dere ıslahı çalışmasında kömür madeni bulundu. 

Merkeze bağlı Ziyaret köyünde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan dere ıslah çalışmasında kömür madeni bulunması köy halkını heyecanlandırdı. Dereden çıkarılan kömürü eve götürerek kurutan köy halkı ateşte yakıyor.

Dere ıslahı esnasında kömüre denk geldiklerini belirten Muhtar Hüseyin Sevinç, yetkililerin acilen gelip inceleme yapması çağrısında bulundu. Dereden çıkan kömürü eve götürerek kurutup yaktıklarını ifade eden köy muhtarı Sevinç, yetkililerin gelip inceleme yapması ve ekonomiye kazandırılmasını istediklerini söyledi. Madenin bir metre yerin altında olduğunu savunan Muhtar Sevinç, “Deremizin ıslah projesi geçtiğimiz yıldan beri devam etmektedir. Bu yıl geldiğimiz noktada yerini incelediğimiz takdirde Devlet Su İşleri’nin yaptığı çalışmada maden çıktığını gördük ve yerin bir metre altında. Bu zenginliğin toplumumuza, Türkiye’mize, coğrafyamıza daha da katkı sağlayacağından eminiz. Onun için incelenmesinin uygun ve aciliyet olduğunu izah etmek istiyorum” dedi.

“BU ZENGİNLİK SADECE KÖYÜMÜZÜN DEĞİL TÜRKİYE’NİNDİR” 

Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin dere ıslah çalışması esnasında madene zarar vermemek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini kaydeden Muhtar Sevinç, “Bu sadece Ziyaret köyüne ait bir zenginlik değil; Muş’umuzun, Türkiye’mizin ve coğrafyamızın bir zenginliğidir. Bu zenginliğe hep birlikte el atmamız lazım. Bugün burada tüm Muş’a ve Türkiye’ye seslenmek istiyoruz, buraya sahip çıkalım. Devlet Su İşleri güzel bir çalışma yapıyor ve onlara teşekkür ediyoruz, çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Çalışma esnasında bu madene zarar vermemek için tüm gayretlerini gösterdiler ve bu madenin sadece bir metre yerin altında olduğuna şahit olduk ve daha da derine gidebilir. Onun için yetkililerin gereken incelemeyi ve çalışmayı yapmasını uygun görüyoruz. Şu an elimizde bulunan kömürleri götürüp yakıyoruz. Her akşam yaktığımız gibi bugünde evimize götürüp yakacağız. Bunu tüm Türkiye’ye duyuracağız” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ