USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremin etkilediği Gölbaşı'nda kalıcı konutların yapımı sürüyor

Adıyaman Valisi Osman Varol, "İlçe merkezinde 2 bin 26 konut inşa ediyoruz. Şu ana kadar 354 konutun kura çekimini gerçekleştirdik. Anahtar teslimlerini gerçekleştirmeye başladık." dedi.

Depremin etkilediği Gölbaşı'nda kalıcı konutların yapımı sürüyor
20-08-2024 12:48
Google News
Adıyaman

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar alan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde afetzedeler için inşa edilen kalıcı konutları yapımı sürerken, kurada ismi belirlenen hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.

İlçe kırsalında 3 etap halinde toplamda 2 bin 26 konut inşa edilirken bunlardan 354'ünün kuraları çekilerek hak sahipleri belirlendi.

Vali Osman Varol, gazetecilere, her ilçede kalıcı konutlarla ilgili çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini söyledi.

İlçede zemin sıvılaşmasının yoğun olduğunu belirten Varol, "İlçemiz, öncelikle ilçeler bazında depremlerden en çok etkilenen yapı stoku içerisinde, zarar gören hasarın en yüksek olduğu birkaç ilçeden bir tanesi. Bu bağlamda yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Özellikle ana yolun altı, göl kısmına özel bir imar çalışması yapılıyor." dedi.

Kalıcı konutların da hızlı bir şekilde ilerlediğini anlatan Varol, şöyle devam etti:

"Hem kırsalındaki hem de ilçe merkezindeki konutlarda inşaatlar hızla devam ediyor. Toplamda ilçe merkezinde 2 bin 26 konut inşa ediyoruz. Şu ana kadar 354 konutun kura çekimini gerçekleştirdik. Anahtar teslimlerini gerçekleştirmeye başladık. Vatandaşlarımız da hazırlıkları bitirdikçe anahtarlarını alıp konutlarına yerleşiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ