USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Depremin ardından Karaburun genelinde sıkıntı yok'

İzmir AFAD Müdürü Saroğlu, "Karaburun Kaymakamlığının isteği doğrultusunda bölgeye 10 çadır gönderdik. Arkadaşlarımız çadırları kuracak. Depremin ardından ilçe genelinde bir sıkıntı yok." dedi. - Anadolu Ajansı

'Depremin ardından Karaburun genelinde sıkıntı yok'
13-06-2017 19:22
Google News

İZMİR

İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Metin Saroğlu, İzmir genelinde yaşanabilecek herhangi bir afete karşı hem ekip hem de depolarındaki ekipman olarak hazır olduklarını söyledi.

Karaburun ilçesinde yaşanan 6.2 şiddetindeki depremin ardından tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini anlatan Saroğlu, "Arkadaşlarımız Karaburun merkez olmak üzere 16 mahallede incelemelerde bulundular. İlk tespitlerimize göre ilçe genelinde yıkılan bir ev yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyor. Karaburun Kaymakamlığının isteği doğrultusunda ilçeye 10 çadır gönderdik. Arkadaşlarımız çadırları kuracak. Depremin ardından ilçe genelinde bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Saroğlu, müdürlük bünyesinde mobil koordinasyon merkezi olarak görev yapan bir tırın bulunduğunu hatırlatarak, "Tırımızda uydu bağlantımız ve bilgisayar sistemleri var. Hem haberleşme hem de iletişim konusunda bizlere destek sağlıyor. Türkiye'de 15 tane bulunan tırlardan bir tanesi de bizim müdürlüğümüzde hizmet veriyor. Mobil koordinasyon merkezi sayesinde afetlere daha hızlı müdahale ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İl genelinde 16 başvuru geldi"

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan, depremin ardından şu ana kadar kent genelinde 16 bina sahibinin başvuru yaptığını bildirdi.

Ekiplerinin başta Karaburun yarımadası olmak üzere Urla ve kentin diğer bölgelerinde hasar tespit çalışması yaptıklarını söyleyen Varan, "Şimdiye kadar kent genelinden bina sahiplerinden 16 başvuru geldi. İzmir deprem kuşağında bir kent. Kentin yaklaşık yüzde 65'i dönüştürülmesi gereken binalardan oluşuyor. Bir an önce binaların depreme karşı sağlamlaştırılması gerekiyor. Bu konuda sorumluluğu bulunanların kolları sıvayıp bir an önce çalışmaları başlatması gerekiyor." dedi.

Muhabir: Tezcan Ekizler

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ