Olay, geçtiğimiz pazar günü Denizli’nin Pamukkale ilçesi Üçgen Çarşısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kamyonla gelen 3 kişi, mallarının depoda olduğunu söyleyerek, çarşının içine girdi. Kahve ve tatlı işi yapan Arif Cen’e ait depoya gelen 3 kişi, deponun içerisindeki yaklaşık 100 bin TL’lik, plastik ve alüminyum bardak, çatal, tabak ve kutulardaki diğer malları kamyona yükledi. Depoyu boşaltan hırsızlar, malları ambalajlı bir şekilde, çeşitli geri dönüşüm firmalarına sattı. Depo sahibi Arif Cen, pazartesi günü depoya geldiğinde deponun içindeki malların büyük bölümünün taşındığını ve içinin boş olduğunu gördü. Halen depo çevresinde bulunan ve kalan birkaç parça malı almak için bekleyen bir kişiyi sıkıştıran Cen, şüphelinin olaya karıştığını tespit edip 3 kişi olduklarını belirledi ve çalınan malların geri dönüşüm fabrikasına verildiğini öğrendi. Hırsızların iki kamyon malı 425 TL’ye sattığı ortaya çıktı.
Avukatlarını arayan Cen, firmalarla konuşarak yaklaşık 20 bin TL’lik malı kurtardı. Cen, daha sonra hırsızların polis tarafından yakalanmasını sağladı.
Sevindik Karakolunda ifadeleri alınan hırsızların cep telefonları incelendi. Yapılan incelemede, hırsızların malları çaldığı sırada selfie ve video çektiği ortaya çıktı. İfadeleri alınan hırsızlar, serbest bırakıldı. Ancak depo sahibi Cen, hırsızlarını peşini bırakmadı. Hırsızları arayan Cen, davacı olmayacağını belirtip kalan malların taşınması gerektiğini söyledi. Hırsızlık olayına karışan 23 yaşındaki H.Ö., 27 yaşındaki H.H.Ö. ve Ş.S. de gelip depoda kalan malları önce tek tek kamyona ardından da Cen'in yeni tuttuğu depoya taşıdı. Cen ise şahısların başlarından bir an olsun ayrılmadı.
"Selfie çekerken fotoğrafları çıktı"
Yaşananları anlatan firma sahibi Arif Cen, hırsızların telefonlarından selfie fotoğrafları çıktığını söyledi. Cen, "Pazartesi sabahı 9’da depomuzu kontrole geldiğimizde, deponun camları kırılmış, dışarıda birileri var eşyalarımızı taşıyor. Bu kişilere siz kimsiniz? Ne oluyor burada sorduk. ‘Biz bu deponun sahibiyiz, mülkün sahibiyiz’ dediler. Biz tabi hemen avukatlarımızı aradık, şirket avukatlarımız geldi. Üç dört kamyon mal gitmiş. En azından bu mallar nereye gitmiş, onları takip etmek için, bu kişileri sıkıştırdık, bu mallar nereye gitti diye. Fabrikalara, geri dönüşüm yerlerine gittiğini öğrendik ve oralara gittik. Bazı mallarımızı kurtardık ama ambalaj malzemelerini kurtaramadık. Daha sonra depoya geldik, hırsızlık olayına karışanları hepsini topladık, bilgilerini aldık ve emniyete teslim ettik. Emniyete teslim ettiğimizde zaten cep telefonlarından selfie fotoğrafları çıkmıştı. O kadar rahatlarmış ki bütün sevkiyatı selfielemişler, fotoğraflamışlar, videolamışlar. Bunları da emniyete teslim ettik" dedi.
Daha sonra kurtarılan ve depoda kalan eşyaların taşınması için hırsızları çağırdığını anlatan Cen, "Malları hırsızlara geri taşıttık. Hamal parası vermedik. Kendi nakliye araçları ile çaldıkları ürünleri kamyonlarla teslim etmeye başladılar. Hırsızlar şuan fabrikalardaki malları geri aldılar. Son parti malları da depomuza götürüyorlar, kendilerini affetmeye çalışıyorlar, ama yargı affetmeyecek" diye konuştu.
"100 bin TL’lik malı 425 TL’ye satmışlar"
Zararlarının yaklaşık 70-80 bin TL olduğunu belirten Cen, "Türkiye'deki sıkıntı hem alıcı hem satıcı. Hırsızların kaynağı bu, alıcı buluyorlar. İki kamyon ambalajlı, jelatinli mal atık deposuna geliyor ve atık deposu hiç sormuyor mu ki bu mallar kimin? Hepsi logolu, kimse bizi aramıyor ve 425 lira gibi bir rakama iki kamyon mal alınıyor. Malın bu fiyata satıldığı dekontları elimizde var. Burada alıcı olmasa bu hırsızlarda satamaz. 100 bin TL’lik malı, 425 liraya almışlar. Yasalarımızda tacir, müşterisini tanımak zorunda diye bir husus var" şeklinde konuştu.
Medeni Topaloğlu - Bayram Coşkun