USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Denizbank: Rusya ile banka havalelerinde sorun devam ediyor

Denizbank Ankara şubesinden Rus Ria Novosti’ye yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Rusya arasındaki banka havalelerinde sorun devam ediyor

Denizbank: Rusya ile banka havalelerinde sorun devam ediyor
28-08-2024 23:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan "Türkiye'nin en büyük özel bankası Denizbank'ın Ankara şubesi yetkilisi, Türkiye ile Rusya arasındaki banka havaleleriyle ilgili sorunların hâlâ devam ettiğini, Rus vatandaşlarının ruble hesabı açabildiğini" söyledi.

Ajansa bankadan yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki banka transferleriyle ilgili durum hakkında yorum yapılarak "Evet, hâlâ sorunlar var" denildi.

Denizbank temsilcisine göre banka, Rusya Federasyonu vatandaşlarına ruble de dahil olmak üzere hesap açma fırsatı sunuyor. 

Banka yetkilisi, "Ancak Türkiye'den Rusya'ya transferler sorunlu, Rusya'dan Türkiye'ye transferler doğrulamadan sonra yapılıyor" dedi.

1 Ocak'tan bu yana Türk ihracatçıları Rusya'dan para transferi kabul etmeyen bankalarla karşı karşıya kaldı. RIA Novosti'den bir kaynağa göre sorun kısmen ABD'nin yaptırımlarla bağlantılı olarak Türkiye'ye uyguladığı baskıdan kaynaklanıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ