USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

DEAŞ Nemrud antik kentine büyük zarar verdi

Irak Kültür Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan Nemrud antik kentine, örgütün büyük zarar verdiğinin ortaya çıktığını belirtti. - Anadolu Ajansı

DEAŞ Nemrud antik kentine büyük zarar verdi
16-11-2016 15:47
Google News

BAĞDAT

Irak Kültür Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan Nemrud antik kentine, örgütün büyük zarar verdiğinin ortaya çıktığını belirtti.

Bakanlığa bağlı Tarihi Eserler ve Kültürel Miras Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DEAŞ, Asurlular döneminden kalan kentte büyük yıkım gerçekleştirdi." denildi.

Kentteki saray ve tapınakların mimari detaylarının yok edildiği kaydedilen açıklamada, "Ancak bizler, medeni dünya ve uluslararası kuruluşların da desteğiyle zarar gören eserlerin onarım ve bakımını yapabileceğimize, bu tarihi bölgeye yeniden hayat getirebileceğimize inanıyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, tarihi eserlere verilen zararları tespit ve değerlendirme çalışmaları için kurumun ekipler oluşturmaya başladığı kaydedildi.

Öte yanan AA muhabirine konuşan Yarbay Muhammed Saad da DEAŞ'ın kentin neredeyse tamamını tahrip ettiğini söyledi.

Saad, örgütün döşediği patlayıcıları etkisiz hale getirme işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Muhabir: Hacer Başer

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ