USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Davutoğlu, Ürdünlü ve Nijerli mevkidaşlarıyla görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ve Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi....

Davutoğlu, Ürdünlü ve Nijerli mevkidaşlarıyla görüştü
14-04-2016 21:22
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ve Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair Başbakanlık tarafından şu açıklamalar yapıldı:
“Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour görüşmesinde, Başbakan Davutoğlu, son Ürdün ziyaretinde gösterilen ev sahipliği için teşekkür etti. Ensour ise Kral Abdullah’ın da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin iki ülke için çok faydalı olduğuna inandıklarını belirtti. Ürdün Başbakanı, Başbakan Davutolu’nun Amman ziyaretinden sonra tüm bakanlarına ziyaretin sonuçlarının takip edilmesi talimatını verdiğini belirtti. Akabe limanı projesine büyük önem verdiklerini ifaden Sayın Başbakanımız, arada Suriye’nin coğrafi olarak oluşturduğu geçici boşluğun Akabe ile telafi edileceğine inandığını belirtti. Görüşmede Suriye konusunda iki ülke arasındaki yakın diyalog ve işbirliğinin devamı konusunda da mutabık kalındı”.

NİJER BAŞBAKANI RAFİNİ İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile yaptığı görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik projelerinin ele alındığı öğrenildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüşmede konuk Başbakan Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde yaptığı ziyaretten bu yana ilişkilerde büyük ilerleme olduğunu, bu ilerlemeden ve İstanbul zirvesindeki ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İkili ekonomik projelerinin ele alındığı görüşmede, teknoloji, maden ve ulaştırma konularında Türkiye ile işbirliğini ilerletmek konusunda Nijer hükümetinin kararlılığı dile getirildi. Sayın Başbakanımız, Nijer’in bulunduğu coğrafyada çok önemli olduğunu 2012’den beri faaliyette olan büyükelçilik ile Nijer’e verdiğimiz önemin gösterildiğini fakat dış ticaret hacminin hala çok düşük olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde başlayan projeleri tamamlamaya kararlı olduklarının altını çizdi. Sayın Başbakanımız TİKA faaliyetlerinin de artarak devam edeceğinin altını çizdi” denildi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ