USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Darbecilerin kullandığı tankları durduran Kıntaş: Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün

FETÖ'nün darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na giden tankları, egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran Kıntaş, "Türkiye'de darbe yapacak olan varsa bir kere değil, bin kere düşünsün. dedi."

Darbecilerin kullandığı tankları durduran Kıntaş: Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün
11-07-2017 17:03
Google News

Ä°STANBUL (AA) - Ä°ZZET TAÅžKIRAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'na giden tankları, Åžanlıurfalı tantuni ustası Danyal ÅžimÅŸek ile egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran restoran sahibi Mehmet Åžükrü KıntaÅŸ, "Danyal kardeÅŸimle ben Åžanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe giriÅŸiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleÅŸme oldu. Bizi farkında olmadan öyle bir birleÅŸtirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." dedi.

Darbe giriÅŸimi gecesi CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "sokaÄŸa çıkma" çaÄŸrısı üzerine Basın Ekspres Yolu'na gidip, Atatürk Havalimanı'nı kontrol altına almak için görevlendirilen tankların önüne araçlarıyla barikat kurduklarını anlatan KıntaÅŸ, tankları durdurmak için egzozları kıyafetleriyle tıkadıklarını kaydetti.

"Türkiye'de darbe yapacak olan varsa artık bir kere deÄŸil, bin kere düÅŸünsün" diyen KıntaÅŸ, "Her ÅŸerde bir hayır vardır cümlesi, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi için de söylenebilir. Danyal kardeÅŸimle ben Åžanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe giriÅŸiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleÅŸme oldu. Ben doÄŸuda da konferans verdim, Karadeniz'de de verdim, Ä°ç Anadolu'da da verdim. Burada hüngür hüngür aÄŸlayıp boynumuza sarılanlar var. Bizi farkında olmadan öyle bir birleÅŸtirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ'nün 40 yıllık planları 4 saatte imha edildi"

Åžanlıurfalı tantuni ustası Danyal ÅžimÅŸek ise darbe gecesi sokaÄŸa çıkan insanların "kardeÅŸ" oldukları bilincine ulaÅŸtıklarını ifade ederek, "Daha önce sokaklarda bazı insanların 'Bu Türktür, bu Kürttür' fikri aklının ucunda duruyordu ama ÅŸu anda o ortadan kalktı. Tabii bunu vatanını, milletini düÅŸünen insanlarımız için söylüyorum. Hala içimizde baÅŸka ÅŸeyleri vatana tercih edenler var olabilir. Ä°nÅŸallah onları Allah ıslah etsin de aramıza dönsünler." diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi