USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Darbeci Mahkeme, Müslüman Kardeşler liderlerinin idam cezalarını onadı

Mısır'da Sisi cuntasının mahkemesi, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii ve diğer 13 üst düzey yönetici hakkında verilen idam cezalarını onadı. [caption id="attachment_36453" align="aligncenter" width="664"] Müslüman Kardeşler liderlerinin idam cezal

Darbeci Mahkeme, Müslüman Kardeşler liderlerinin idam cezalarını onadı
11-04-2015 17:35
Google News
Mısır'da Sisi cuntasının mahkemesi, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii ve diğer 13 üst düzey yönetici hakkında verilen idam cezalarını onadı.
[caption id="attachment_36453" align="aligncenter" width="664"]Müslüman Kardeşler liderlerinin idam cezaları onandı Müslüman Kardeşler liderlerinin idam cezaları onandı[/caption] Mısır'ın başkenti Kahire'de Darbe Mahkemesi tarafından yargılanan Müslüman Kardeşler üyeleri hakkında verilen cezalar mahkeme tarafından onandı. Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii ve diğer 13 kişi idam cezasına, 37 sanık da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ömür boyu hapis cezası alan sanıklar arasında ABD vatandaşı Muhammed Sultan da bulunuyor. 2013 Ağustos'tan bu yana cezaevinde olan Sultan'ın, açlık grevi yaptığı bildirildi. Sultan'ın babası Salih Sultan da idam cezası alan sanıklar arasında yer alıyor. Sanıklar, 2013 yılında Muhammed Mursi'nin devlet başkanlığından devrilmesinin ardından yandaşlarını şiddet eylemlerine teşvik etmek ve ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek suçlarından yargılanıyordu. Davayla ilgili açıklanan karar devlet televizyonlarından canlı olarak aktarıldı. Ancak Mısır yasalarına göre, onanan bu cezalar henüz kesinleşmiş değil. Sanıklar, haklarında verilen cezaları temyiz için bir üst mahkemeye daha gitme hakkına sahip. Yüksek Mahkeme daha önce çok sayıda idam cezasını temyiz aşamasında bozmuştu. Bedii ve yargılanan diğer Müslüman Kardeşler üyelerinin başka davalardan aldığı idam cezaları bulunuyor. Müslüman Kardeşler, Muhammed Mursi'nin devrilmesinin ardından yasaklanmış ve terör örgütleri listesine alınmıştı. İnsan hakları örgütleri ise Mısır'daki bu toplu yargılamalarda sanıkların savunmalarını yeterince yapamadığı ve suçlamaların da siyasi olduğu eleştirisinde bulunuyor. İnsan hakları savunucuları, sanıkların cezaevinde kötü muamele ve işkenceye de maruz kaldığına dikkat çekiyor. dikGAZETE.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ