USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Darbe hukuku var olduğu sürece emeğin karşılığı verilmez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: "O darbe hukuku var olduğu sürece ne emekçinin o kutsal emeğinin karşılığı verilir, ne de sınıf sendikacılığı daha güçlü bir hale dönüştürülür." dedi. - Anadolu Ajansı

'Darbe hukuku var olduğu sürece emeğin karşılığı verilmez'
28-01-2017 23:52
Google News

KOCAELİ

CHP Gebze İlçe Başkanlığınca Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen Emek Çalıştayı'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, emeğin en yüce değer olduğunu ve onun karşılığının da verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de 12 Eylül öncesinde işçi sınıfı hareketinin çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkati çeken Bingöl, "Yüz binler emeğin karşılığını almak adına çok büyük eylemler gerçekleştirdiler. Sadece kendi sınıfsal mücadelesi için o eylemler yapılmıyordu. Toplumun bütün kesimlerinin sorunlarına yönelik eylemlere de öncülük ediyordu işçi sınıfı." diye konuştu.

Bingöl, 12 Eylül askeri darbesinin darbe hukukuyla birlikte nitelikli sendika anlayışını ve emekçinin haklarını teslim etme adına ne varsa yok ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sıcak gündemi anayasa değişikliği. Biz o anayasa değişikliği süreci daha başlamadan önce çok net bir şekilde, biz anayasa değişikliğini parlamenter demokratik sistemi güçlendirmek adına istiyoruz ama bir noktadan hareketle istiyoruz. 12 Eylül askeri darbesinin ortaya koyduğu darbe hukukunu mutlaka ve mutlaka yok edilmesi üzerine bir anayasa değişikliğini inşa etmek istediğimizi ve 'Parlamenter sistemi daha güçlü kılarak, parlamenter sistemin içinde bulunduğu olumsuzlukların ortadan kaldıracak bir anlayışla anayasayı değiştirelim' diye her fırsatta gündeme getirdik. İşte o darbe hukuku var olduğu sürece ne emekçinin o kutsal emeğinin karşılığı verilir, ne de sınıf sendikacılığı daha güçlü bir hale dönüştürülür."

Muhabir: Şahin Oktay

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ