USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Daikin pandemi sürecinde yatırımını artırdı

"Pandemi sürecinde ve ekonominin negatif sinyaller verdiği böylesi bir ortamda yatırımlarına hız vermesi Japonya’nın Türkiye’ye olan güvenini gösteriyor"

Daikin pandemi sürecinde yatırımını artırdı
16-12-2020 13:25
Google News

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, Daikin'in Türkiye'ye girişinden beri yaptığı en büyük yatırımların bu dönemde gerçekleştiğini belirterek, "Pandemi sürecinde ve ekonominin negatif sinyaller verdiği böylesi bir ortamda yatırımlarına hız vermesi Japonya’nın Türkiye'ye olan güvenini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, doğrudan yatırımcı olarak Türkiye'de faaliyet göstermeye başladığı 2011 yılından bu yana sürekli büyüme gösteren Daikin Türkiye, 2021'de hayat geçireceği toplam 53 milyon dolarlık beş yatırım ile sektördeki faaliyetlerine ivme kazandırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder, pandemi sürecine rağmen açık ara sektör liderliğindeki bayrağı taşıdıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Sektördeki en geniş ürün gamına sahip olan şirketiz. Bu yılı toplam ciro olarak yaklaşık 2 milyar 600 milyon TL gibi bir rakamla kapatacağımızı öngörüyoruz. İç pazara göre ihracat tarafımız daha güçlü. Ciromuzun yüzde 55'ini de ihracattan gelecek olan rakamlar oluşturuyor.

Pandemi süreci başladığında yüzde 60 bir daralma bekliyorduk ama son 3 ayı geçen yılın üzerinde bir rakamla kapatmayı başardık. Daikin, Türkiye'ye girişinden beri yaptığı en büyük yatırımları bu dönemde gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde ve ekonominin negatif sinyaller verdiği böylesi bir ortamda yatırımlarına hız vermesi Japonya’nın Türkiye'ye olan güvenini gösteriyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ