USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cumhurbaşkanlığı'na çıkan yolların isimleri değişti

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan bulvar ve caddelerin isimleri değişti. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Cumhurbaşkanlığı'na çıkan yolların isimleri "Cumhurbaşkanlığı bulvarı" ve "Cumhurbaşkanlığı caddesi" o

Cumhurbaşkanlığı'na çıkan yolların isimleri değişti
19-01-2015 08:43
Google News
Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan bulvar ve caddelerin isimleri değişti. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Cumhurbaşkanlığı'na çıkan yolların isimleri "Cumhurbaşkanlığı bulvarı" ve "Cumhurbaşkanlığı caddesi" oldu.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bulunduğu bölgedeki bulvar ve caddelerin isimleri değiştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karara CHP ve MHP'li üyeler de onay verdi. Kararla, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ismini taşıyan Zübeyde Hanım Sokağı’na "Cumhurbaşkanlığı caddesi" ismi verildi. Aynı kararla, 1 no’lu yol güzergâhı olan ve Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş caddesi ise 11’inci sokak ile birleştirilip caddenin ismi korundu. ZÜBEYDE HANIM, MEVLANA'YA BAĞLANDI Yenimahalle ilçesi içerisindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen yola "Cumhurbaşkanlığı bulvarı" ismi verilirken Emniyet mahallesi önünden geçen yolun ismi ise, "Yeni Çiftlik caddesi" oldu. Yenimahalle Beştepe önünden geçen Zübeyde Hanım sokağı da uzatılarak, Mevlana bulvarına bağlanması nedeniyle "Cumhurbaşkanlığı caddesi" ismini aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, "Zübeyde Hanım" ismi, önümüzdeki meclis toplantısında alınacak kararla belirlenecek büyük bir caddeye verilecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ