USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'ın Bağımsızlık Bayramı'nı kutladı: Kardeşliğimiz artacak!

Cumhurbaşkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov’a gönderdiği mesajında “Kardeşliğimiz artacak!” diyerek 27 Eylül Türkmenistan'ın Bağımsızlık Günü Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'ın Bağımsızlık Bayramı'nı kutladı: Kardeşliğimiz artacak!
27-09-2020 07:14
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Eylül Türkmenistan'ın Bağımsızlık Günü Bayramı'nı kutladı.

Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a gönderdiği kutlama mesajında duygularını şöyle paylaştı:

"Türkmenistan'ın bağımsızlığının 29. yıldönümünde Türk halkı ve kendi adıma Ekselanslarınızı ve kardeş Türkmen halkını içtenlikle kutluyorum. Bağımsızlığın ilk günlerinden itibaren toplumun dinamik gelişimi ve refahına yönelik projeler hayata geçiren Türkmenistan, Ekselansları'nın öncülüğünde büyük fırsatların merkezi haline geldi ve tüm bölgenin refah ve istikrarına katkıda bulunuyor." 

Türkiye-Türkmenistan kardeşlik ilişkilerinin önemine değinen Erdoğan, "Ortak bir dil, kültür, tarih ve manevi değerlerle bağlı olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin hem ikili hem de bölgesel ve uluslararası düzeyde gelişmeye devam edeceğine inanıyorum" dedi. 

"SEVGİLİ KARDEŞİM, YAKINDA TÜRKMENİSTAN'I ZİYARET EDEBİLİRİM

Erdoğan, kutlama mesajında, "Umarım bu yıl Nisan ayında yapılması planlanan Türkmenistan ziyareti yakın zamanda yapılabilir. Sevgili kardeşim Ekselanslarına, kardeş Türkmen halkına sağlık, mutluluk ve başarılar, esenlik ve refah diliyorum” diyerek duygularını aktardı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ