USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsterse bir oy olsun ama şaibesiz olsun

Cumhurbaşkanı, İstanbul'daki usulsüzlüklerin seçimi iptale götürebileceğini söyledi ve ekledi: Gelin şaibe kalmasın. YSK noktayı koysun. İsterse bir oy olsun. Başım gözüm üstüne diyelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsterse bir oy olsun ama şaibesiz olsun
10-04-2019 10:32
Google News

Rusya dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da seçimde yapılan usulsüzlüklerin seçimi iptale götürebileceğini ifade etti. Erdoğan, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na cevaben söylediği “14 bin oyla seçimi kazandım demeye hiç kimsenin hakkı yok” şeklindeki sözlerine de açıklık getirdi.

PEŞİNİ Mİ BIRAKALIM?
Erdoğan şöyle dedi: “İtirazlar üzerinde bir şeyler konuşulurken, İstanbul gibi 11 milyona yakın seçmenin olduğu bir şehirde, (oy farkı) 30 binle başlayacak, süratle 13 bine kadar düşecek. Neyle? Yapılan itirazlarla. Ne yapalım biz bunun peşini mi bırakalım? İtirazlar devam edecek. Nihai karar mercii YSK. YSK verir kararı, isterse bir oy olsun. Orası bu kararı verdiği zaman ‘eyvallah o zaman başım gözüm üstüne' dersin. Geçmişte benim bir milletvekili adaylığım söz konusu olmuştu. İstanbul'da İl Seçim Kurulu mazbatamı verdi. Tercihli seçim sisteminin olduğu dönemdi. Bir arkadaşımız kalktı, ki benim altımda, ben il başkanıyım o ilçe başkanı, onu getirdik aday yaptık, listeye de koyduk. Sonra Ankara'dan YSK'ya başvurdular. Benim milletvekilliğimi elimden aldılar. Tamam dedik kabul ettik. Mazbatayı iptal ettiler.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ