USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı'nı açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Havalimanını açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Yeni Havalimanının adının İstanbul olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı'nı açtı
29-10-2018 22:42
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanının isminin "İstanbul" olduğunu açıkladı.
Yeni havalimanı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki büyük mutluluğu aynı anda yaşadığını vurgulayarak, “Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul havalimanımızın açılışını yurt dışından gelen kıymetli dostlarımızla yapıyoruz. İstanbul havalimanının tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında Cumhuriyetimiz 95. Kuruluş yıldönümünün gururunu birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz 95. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diye konuştu.

İstanbul'un Türkiye'nin en değerli markası olduğunu vurgulayan Erdoğan, yeni havalimanı isminin de “İstanbul” olduğunu açıkladı. Atatürk Havalimanı'nın ticari seferlere kapanacağını ancak havalimanı vasfını koruyacağını söyleyen Erdoğan, “Gerek havacılık fuarları, gerek başka bir takım faaliyetler için Atatürk havalimanı aynı isim ile hizmet vermeyi sürdürecektir. Atatürk Havalimanı'nın bu faaliyetler dışındaki alanları ise söz verdiğimiz şekilde Millet Bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Dolayısıyla orası Atatürk Havalimanı, burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ