USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'daki saldırıda polisi kurtaran Türk gençlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Viyana'daki terör saldırısında yaralanmasına rağmen bir polis memurunu kurtaran Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'daki saldırıda polisi kurtaran Türk gençlerle görüştü
03-11-2020 21:41
Google News
Ankara

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’daki terör saldırısı sırasında yaralanmasına raÄŸmen diÄŸer yaralılara yardıma koÅŸan ve vurulan bir polis memurunu ambulansa taşıyarak hayatını kurtaran Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen ile görüntülü telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, görüşmede, Viyana’da dün gerçekleÅŸen terör saldırısında yaralanan Recep Tayyip Gültekin’e geçmiÅŸ olsun dileklerini ileterek saÄŸlık durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı olmasına rağmen arkadaşı Mikail Özen ile birlikte, canlarını hiçe sayarak diğer yaralılara yardıma koşan ve o sırada vurulan bir polis memurunu ambulansa taşıyarak hayatını kurtaran Gültekin'e "Seninle gurur duyuyoruz." dedi.

Recep Tayyip Gültekin ile isimlerinin aynı olmasının da güzel bir tevafuk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede şunları kaydetti:

"Avusturyalılara yardım etmeye devam edin. Onlar belki bizi anlamayabilirler ama biz onları anlarız. Çünkü biz yaratılanları yaratandan ötürü sevdik, dinine bakmadık, mezhebine bakmadık. 'Sadece insan olması bizim için yeter' dedik ve bu yola da böyle devam ediyoruz. Ben biliyorum ki Avusturya’da zaman zaman çok ciddi sıkıntılar çektiniz. Hala da çok çok ciddi sıkıntılar çekiyorsunuz. Müslüman olmaktan baÅŸka -onlar nezdinde- sizin hiçbir günahınız yok. Ama bizim için de Müslüman olmak en önemli iftihar vesilesi. Bir defa terörle, terörizmle en büyük mücadeleyi biz verdik, vermeye devam ediyoruz. BulunduÄŸunuz her yerde, iyiliÄŸin, barışın, güzelliÄŸin temsilcisi olacağınızdan eminim. Milletim, ailem ve ÅŸahsım adına sana teÅŸekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün aileye selamlar."

"İsminizi büyük bir şerefle taşıyorum"

Recep Tayyip Gültekin ise CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a teÅŸekkür ederek, "Allah razı olsun Sayın CumhurbaÅŸkanım. Eksik olmayın. En büyük hayalim, Allah nasip ederse, bir gün sizinle yüz yüze görüşmek ya da telefonla konuÅŸmaktı. Ä°sminizi de büyük bir ÅŸerefle taşıyorum. Ä°nÅŸallah Türkiye’ye geldiÄŸimde elinizi öpmeye fırsatım olursa da memnun olurum." dedi.

Mikail Özen de "Sayın CumhurbaÅŸkanım ellerinizden öpüyorum. Sizinle konuÅŸabilmek, sesinizi duyabilmek çok büyük mutluluk. Allah sizi devletimizin başından eksik etmesin. Allah sizi alem-i Ä°slam’ın başından eksik etmesin. Her zaman sizlerin yanındayız. Her zaman sizinleyiz." diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, görüşmede, Recep Tayyip Gültekin’in babası Ahmet Gültekin’le de bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi