USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'daki bu proses topu topu insanlığı beklenmedik etmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lafa ulaştığında 'demokrasinin beşiği' diyerek anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla hepsi insanlığı beklenmeyen etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'daki bu proses topu topu insanlığı beklenmedik etmiştir
08-01-2021 18:06
Google News
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lafa vardığında 'demokrasinin beşiği' sanarak anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla tüm insanlığı hayret etmiştir. Olaylarda ölenlerin ailelerine dayanak dilerken, başta dertli olanlar, bunlara önceki olsun temennilerimi anlatım buyurmak istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak zevcelik etti.

#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, cuma namazının peşi sıra açıklamalarda bulunuyor https://t.co/NZ50JOmYS4

— AA Canlı (@AACanli) January 8, 2021

ABD kongresinde yaşanmış bulunan vakaları ne değerlendirdiğinin sorulması üstüne Erdoğan, ABD Birleşik Devletleri'nin tarihinde olmamış müşterek fenomen ile gönül rahatlığı karşıya kaldığını gördüklerini belirtti.

Erdoğan, "Çünkü söze geldiği hin 'demokrasinin beşiği' sanarak anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla topu topu insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de ayrımsız biçimde şaşırtmıştır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatırlayın 15 Temmuz çarpış girişiminde daima kelimesiz artan ve bu mevzuda baş döndürücü aşkın ayrımlı mesajlar gösteren ABD ve Amerika'nın medyası, başta Gezi vakalarında gene hatırlayın Amerikan medyasının kılıç siyasilere ne üzere açıklamaları olmuştur, ne üzere adeta tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız, siyasiler şekilde o zamanki tavrımız baş döndürücü açık kemiksiz ortadayken Amerika'nın tutumu baş döndürücü aşkın farklıydı. Ama o hin da işin başlangıcında Demokratlar vardı. Demokratlar her neyse Cumhuriyetçilerin de demincek ayrımsız bulunduğunu gördük ve el erki düşüncesince müşterek beniz karası bulunduğunu görüyoruz. Temennimiz odur ki 20 Ocak bakımından Sayın Biden'ın hin tasdik töreniyle ki Trump'ın da yaptığı açıklamalarla rahat müşterek biçimde bu hin tasdik olacaktır, yapılacaktır ve bundan ahir süreçte Sayın Biden ile ABD sulhu sükuna kavuşur. Zira müşterek müstevli sürecini yaşıyoruz. Böyle müşterek müstevli zamanında inanıyorum ki hassasiyetle bu sürecin bitmeme etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde de baş döndürücü henüz ayrımlı müşterek devre Amerika'nın da girmesi gerekir."

Bu hadisat esnasında ölenlerin ailelerine dayanak arzulayan Erdoğan, yaralılara da önceki olsun temennilerini iletti.

"Ben Melih Bey'in orada baş döndürücü aşkın güzel olacağına inanıyorum"

Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör şekilde atanmasını gıcırtı edenler bulunduğu hatırlatılarak, "Bunu ne değerlendirirsiniz. Öğrencilerle müzakere hali bahis konusu kabil mi?" şeklindeki soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Ben öğrencilerle neden görüşeyim? Öğrenciler ilkin müşterek kat bu işin ortamında değil. Bu işi ortamında bulunan teröristler var. Ne eyvah ki öğrencilikle alakası sıfır ahacık CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi müşterek DHKP/C militanıdır. Aynı biçimde gene müşterek başka politik partinin gene yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar mektepli değil ve bitirdikleri nedir? Yasalara akıllıca şekilde buraya tayin edilmiş müşterek rektör vardır. Bu rektör hukuklar haricinde atanmamıştır. Yasalar neye amirse ve Melih Bey de buna uyarınca buraya atanmıştır. Kaldı ki evveliyatına baktığımız hin o da gene bu üniversitenin içinden yetişkin müşterek arkadaşımızdır. Buraya gelmeden ilkin dü üniversitede, İstinye ve Haliç üniversitelerinde rektörlük yapmış müşterek hocamızdır. Bütün bunlarla bu arada de gene zat uyanıklık piyasası arasında belli, hakkıyla yetişkin bulunduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Yani kılıç de YÖK'ün şahsıma öneri etmiş bulunduğu esame içinden ki bana 9 insan öneri edilmiştir ve bu 9 insan içinden de bana yasaların vermiş bulunduğu yetkiden hareketle Melih Bey'i rektör şekilde seçtik ve Boğaziçi'ne müstahak gördük. Ben Melih Bey'in orada baş döndürücü aşkın güzel olacağına inanıyorum."

"Aşı 50 milyona denli çıkacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşısıyla ilgili, "Şu anda Çin'den karşı fırka 3 milyon şekilde geldi ama bu 50 milyona denli çıkacak. (Aşılama çalışmaları) Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var, bu aleyhte kampanyalara benim milletim inanıyorum ki prim vermeyecektir. Bu Kovid olayı bayağı müşterek fenomen değildir, adeta yüzyılın vebası. Bunun düşüncesince de müşterek mevki başkanı olarak, müşterek nüfuz şekilde elimizden ne geliyorsa bunu hazırlamaya mecburuz. Bedeli ne olursa olsun aşıları alacağız, ilaçları da alacağız. Bunların müşterek tarafını devletimizde üreteceğiz ve inşallah bunlarla baş başa bu mücadeleyi, mücadelesi vereceğiz." sanarak konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretine ilişkin, "Cumhur İttifakı'nın güçlenerek yarınlara devamı düşüncesince birliğimiz, beraberliğimizi sonsuz doğrulama ediyoruz." dedi.

Oğuzhan Asiltürk ziyaretiyle ilgilendiren de mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaretim hem müşterek suhulet ziyareti tıpkı zamanda bu uyuşma meselesi için şu demek oluyor ki müşterek intihap ittifakı mı olabilmekte yahut geleceğe müteveccih kılıç müşterek terörle savaş verirken burada bu terörle mücadelede değme muhtelif desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım." ifadelerini kullandı.

Cuma namazının peşi sıra basın çalışanlarının sorularını cevap veren Erdoğan, henüz sonradan namına yârenlik gösterisinde mevcut vatandaşların yanına gitti.

Bir müddet vatandaşlarla lakırtı fail Erdoğan, Vahdettin Köşkü'ne geçti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ