USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

CSS Legal'den Ankara Anlaşması vizelerinin reddiyle ilgili ortak çalışmaya katkı

"İngiltere'deki Türk Büyükelçiliği ve Türk Başkonsolosluğu ortaklığında başlatılan bir çalışmada firmamızın da içinde bulunduğu...

CSS Legal'den Ankara Anlaşması vizelerinin reddiyle ilgili ortak çalışmaya katkı
11-03-2021 14:27
Google News

İngiltere vizesi danışmanlık firması CSS Legal, Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere'de kendi işini kurmak isteyen girişimci Türk iş insanlarının son zamanlarda yaşadığı vize reddi mağduriyetlerinin giderilmesi ve telafisi için gerekli mercilerle ortak çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen CSS Legal Londra Ofisi İngiltere Vizesi ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Hüberya İnce, 2007'de görülen "Tüm ve Darı" davasına yönelik Avrupa Adalet Divanı kararı uyarınca Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması vizesinden net şekilde yararlanabildiğini hatırlatarak, "Bu vizeye İngiltere'den de başvuru yapılabiliyordu.

Geçtiğimiz sene sonunda Brexit gerçekleşti ve Türk vatandaşları bu konuda bir hak kaybına uğradı.

Böylelikle Ankara Anlaşması vizesi kategorisi iptal edilmiş oldu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruların kabul edildiği bu vize kategorisinde, başvuru dosyaları miktarında son bir sene içinde yaşanan artış ve son güne bırakılan dosyaların yoğunluğu sebebiyle önceleri yetkin ve uzman kişiler tarafından yapılan değerlendirmeler, haksız yere ret kararı veren, yetersiz bilgi sahibi vize memurları tarafından incelenmekte." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ