USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Crocus Lojistik Başkanı Amelin: Türkiye'nin lojistik alanında rolü daha da artacak

Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, Türkiye'nin lojistik alanında rolünün daha da artacağına dikkat çekti

Crocus Lojistik Başkanı Amelin: Türkiye'nin lojistik alanında rolü daha da artacak
10-09-2023 20:26
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Crocus Logistics ve Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, Türkiye'nin lojistik alanında rolünün daha da artacağını kaydetti.

Amelin, Rusya’nın saygın gazetelerinden Kommersant’ın, "Türkiye, artık yeni ekonomik gerçekliğin lojistiğinde kilit bir rol oynuyor; Türkiye'nin lojistik alanında rolü artıyor" içerikli haberini dik GAZETE için değerlendirdi. Amelin, "Sektördeki bir işadamı ve uzman olarak benim de gözlemlerim bu yönde. Türkiye'nin lojistik alanında rolü daha da artacak. Türkiye coğrafi açıdan önemli bölge. Tüm uluslararası yolların kavşağında bulunuyor. Günümüz jeopolitik koşullarda Türkiye'nin lojistik rolünün önemli olduğunu artık dünya fark ediyor" dedi. 

Amelin, Türk-Rus ticari işbirliğine de değinerek, "İkili ticari ekonomik ilişkilerde taşımacılık da önemli yer almakta. Bu arada son zamanlarda iki ülke arasında taşımacılık sektörünün giderek geliştiğini gözlemliyoruz. Taşımacılık ikili ilişkilerin artmasında önemli rol oynuyor" diye konuştu. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin lojistik alanında rolünün arttığına işaret eden Kommersant gazetesine göre, Rusya'nın uluslararası tedarik zincirleri yeni dış politikaya ve ekonomik gerçekliğe uyum sağlamaya devam ediyor. Yurt dışından gelen yük trafiği, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ülkelerine doğru da büyümeye devam ediyor. 

Gazete, "Son yıllarda Rusya'nın uluslararası lojistik işi batı rotaları üzerine inşa edilmişti. Dünyanın dört bir yanından önemli miktarda kargo akışı esas olarak büyük gemilerle Avrupa limanlarına teslim edildi, Yaptırımlar bu rotayı ciddi şekilde sınırladı, kargo akışları güney ve doğu yönlerine kaydı" dedi. 

Gazete, "Federal Gümrük Servisi'ne göre 2021 yılında Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ticaret cirosu 23,3 milyar doları bulduysa, çeşitli tahminlere göre sadece bir yıl içinde neredeyse üç katına çıkarak 60 milyar doları aştı. Ve bu yıl ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yaşanan siyasi çalkantılara rağmen (tahıl anlaşmasının feshedilmesi vb.) Türkiye yönündeki kargo cirosu istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor." diye konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ