USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Crocus Expo'daki Uluslararası Moskova Turizm Fuarı'nda 'Türkiye Günü' yapılması planlanıyor

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Ağalarov başkanlığındaki Crocus Group'a ait Crocus Expo'daki Uluslararası Moskova Turizm Fuarı'nda Türkiye Günü yapılmasının planlandığını bildiren Fuar Başkanı Çernişov, hazırlıkların sürdüğünü bildirdi

Crocus Expo'daki Uluslararası Moskova Turizm Fuarı'nda 'Türkiye Günü' yapılması planlanıyor
24-12-2019 05:50
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Uluslararası Moskova Fuarı “MITT" Başkanı Artyom Çernışov, 17-19 Mart 2020 tarihlerinde dünyanın en büyük fuar merkezlerinden biri olan Moskova'daki Crocus Expo'da "MITT Turizm Fuarı” için hazırlıkların tün hızıyla sürdüğüne işaret ederek, "Hedefimiz Crocus Expo'daki Uluslararası Moskova Turizm Fuarı'nı profesyoneller için daha etkili bir platform oluşturmak” dedi.

Rus turizm haber ajansı RATA'ya konuşan Çernışev, fuar hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhabirin, "Neden Crocus Expo?" sorusuna Çernışev, "Bu, şirketin 2017 yılında kabul ettiği stratejik bir karar olmakta. Sadece MITT'i Crocus'a değil, Moskova'da düzenleyeceğimiz diğer 19 sergiyi de aktarıyoruz” diye cevap verdi.

Crocus Expo'nun altyapısını ve fuarla ilgili tüm özelliklerini beğendiklerini belirten Fuar Başkanı Çernışev, "Burada içeri girmek açısından fazla zorluklar yok. Burada da gerekli güvenlik sistemi var, fakat diğer fuarlardaki gibi prosedür, formalite yok" şeklinde konuştu.

Çernışev, Crocus Expo'daki kafe, restoran ve ücretsiz araba park yerlerinin bulunduğunun da altını önemle çizdi.

"TÜRKİYE GÜNÜ" DÜZENLENECEK...

Fuar bağlamında "Türkiye Günü" düzenleyeceklerini anlatan Fuar Başkanı Çernışev, "İlk gün, iç ve dış turizm konusunda Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm ile ortaklaşa büyük bir oturum düzenlenecek. İkinci gün, MITT'de Türkiye Günü yapılması planlanıyor. Türkiye turizm endüstrisinden üst düzey konuşmacılar davet edildi" diye bilgi verdi.

AZERBAYCANLI RUS İŞADAMINA AİT ŞİRKET

Bu arada, Crocus Expo, Azerbaycan asıllı Rus iş adamı Araz Ağalarov'un başkanı olduğu Crocus Group'a ait.

Ağalarov, daha önce basına yaptığı açıklamada, Türkiye-Rusya ticaretinin gelişmesine katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, Moskova'daki Crocus Expo'da, Türk girişimcilere ayrıcalıklı fuar düzenleme teklifinde bulunmuştu.

Ağalarov, bir adım daha ileri giderek Türk ihracatçısına ayrıcalıklı gümrük hizmeti vermeye hazır olduklarını da açıklamıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ