USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Çöp toplayan altın kazanacak

Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşümde çok önemli yol kat edilirken Gaziantep Şahinbey ilçesinde Türkiye'ye örnek olacak "Bankam Atık" projesi hayata geçirildi. Projeyle vatandaşlar topladıkları çöpler sayesinde a

Çöp toplayan altın kazanacak
15-06-2019 16:37
Google News

Geçtiğimiz aylarda "yeşil düdük" projesiyle gündeme gelen Gaziantep Şahinbey Belediyesi şimdi ise Türkiye'de bir ilkin altına imza attı. Hayata geçirilen "Bankam atık" projesiyle ilçe genelinde ev ve iş yerlerindeki çöplerini toplayarak getiren tüm vatandaşlara altın dağıtılıyor. Bankam Atık merkezlerinde çöplerini plastik, kağıt ve cam gibi cinslerine ayıran vatandaşlar hem çöplerin geri dönüşümüne katkı sunuyor hem de aile bütçelerine destek oluyor.

75 puanda çeyrek altın, 150 puanda tam altın

Vatandaşlar, proje kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan Bankam Atık kartlarına yüklenen puanlar ile gram, çeyrek ve tam altın alarak ekonomik olarak kazanç sağlıyor. Projede vatandaşlar ev ve işyerlerindeki çöplerini kendilerine belediye tarafından dağıtılan çöp poşetlerinde biriktirip Bankam Atık merkezlerine ulaştırıyor. Bankam atık merkezindeki görevliler getirilen çöpleri tek tek tartarak, Bankam Atık kartlarına puanların yüklenmesini sağlıyor. Bankam Atık kartı sahibi vatandaşlar bu yüklenen puanların 50 puan olmasıyla gram altın, 75 puana ulaştıklarına çeyrek 150 puanda ise tam altın almaya hak kazanıyor.
Günlük 120 ton atık geri dönüşüyor

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ