USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

ÇOK AŞ.'den “1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi'ne yönelik haberlere“ ilişkin açıklama

"Medya kanalı ile kamuoyunda sürekli gündeme getirilen ve garanti ödemelerinden müteahhit...

ÇOK AŞ.'den “1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi'ne yönelik haberlere“ ilişkin açıklama
23-09-2020 21:16
Google News

Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme AŞ. (ÇOK A.Ş), 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesine ilişkin olarak medya kanalı ile kamuoyunda sürekli gündeme getirilen ve garanti ödemelerinden müteahhit şirketlerin fahiş karlar elde edeceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

ÇOK AŞ.açıklamasında, "Son günlerde medyada projemiz ile ilgili yer alan yanıltıcı bilgiler sebebiyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Tamamlandığında dünyanın en geniş orta açıklıklı asma köprüsünü içerecek olan 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi ile ilgili bazı bilgileri tarafınızla paylaşmak isteriz. " ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen ve Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den Daelim ve SK E&C şirketlerinin kurduğu ortaklık tarafından yürütülen projenin hali hazırda 5 bin 500 kişiye istihdam sağlayan dünyanın sayılı projeleri arasında gösterildiği belirtilen açıklamada, 10 farklı ülkeden toplam 25 banka ve finans kuruluşundan sağlanan 2 milyar 265 milyon avroluk kredi finansmanı ile Avrupa’nın en büyük kamu yatırımları arasında ilk sıralarda yer alan 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesinin dünyanın saygın kurumlarından 11 Global Finans Ödülü kazanarak bir ilki gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Türkiye için stratejik önem arz eden projenin zamanında finanse edilebilmesi, kaynak çeşitliliği ve uluslararası kredi kuruluşlarının ilgisi ile kısa sürede önemli bir başarıya imza atıldığı vurgulandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ