Botanik fuarı EXPO2016’nın dijital platformu The Kid, 22 Nisan'da çocuklarla buluşacak. The Kid Platformu Proje Yöneticisi Onur Acar, sosyal çocuk platformu The Kid'in, farklı ülke ve kültürlerden 5-13 yaş grubundaki çocukların internette maruz kalabilecekleri olumsuz etkilerden uzak bir biçimde internetten faydanalabilmelerini amaçladığı söyledi.
Platformda uzman heyetler tarafından oluşturulan içeriklerin bulunduğunu söyleyen Onur Acar “Çocukların zaman ve mekan sınırlaması olmadan arkadaş edinebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kendi seviyelerine uygun haber ve içerikler bulabilecekleri platform, alanında uzman heyetler tarafından oluşturulan içeriklerle zenginleştirildi. Çocuklar farklı kültürlere ait özenle seçilmiş masalları okuyabilir ve dinleyebilir; interaktif günlük ve hikayeler yazabilir, kendileri için hazırlanmış belgesel ve çizgi filmleri izleyebilir. İnteraktif yönüne ağırlık verilen platformda çocukların aralarındaki etkileşim ve paylaşımın fazla olması ve hedeflendi. Projeyi uluslararası standarda taşıyan platform için interaktif uygulamalar geliştirilmiştir. Oluşturulmuş olan uygulamalar 5-13 yaş arası çocuklara uygun ve gelişimleri için yararlı olan materyalleri içermektedir. Uygulamalar sayesinde çocukların tüm ihtiyaçları platform bünyesinde giderilecektir. Platformun gerek moderatörler gerekse kullanıcılar tarafından kontrollü içerik sayesinde canlı tutulacak, oluşturulacak olan özgün uygulamalarla da desteklenecektir” dedi.
“AİLELER ÇOCUKLARINI TAKİP EDEBİLECEKLER”
Onur Acar platforma kayıtlı kullanıcılarla birlikte sisteme dahil olan ebeveynlerin, çocuklarının tüm hareketlerini buradan takip edebileceklerini belirterek “Profesyonel anlamda aileleri çocuklarına doğru yönelmeleri ve aileyle çocuk ilişkisine katkıda bulunması hedeflenmiştir. Platformun sahip olacağı içeriği; çoklu dil desteği ile 5 farklı dilde sunulmuştur. Bu sayede platform birçok farklı kültüre hitap etmekte ve bir mozaik oluşturmaktadır. Son kullanıcıların farklı kültürlerden olması etkileşimi sağlayacak ve aynı yaş grubunda bulunan farklı kültürlerden çocuklarla iletişime geçebileceklerdir. Platform yöneticileri tarafından üretilen ve yönlendirilen tüm içerikler son kullanıcının gelişimine yardımcı olmaktadır. Üretilecek olan kontrollü içeriğin yaş grubunun sosyal ve zihinsel gelişimine olumlu etki yapması, internette maruz kalabileceği olumsuz etkileşimlerden uzak kalmasını sağlayacaktır. Bu sayede hayatının büyük bir bölümünü kaplayan internet dünyasından zararsız bir şekilde yararlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Onur Acar son olarak şu ifadeleri kullandı: “Platformun güncel kalmasını sağlaması beklenen en önemli fonksiyonu kullanıcıların tüm aktivitelerini arkadaşlık kurgusu içerisinde paylaşabiliyor olmalarıdır. Kullanıcıların kendilerine ait profil bölümleri üzerinden içerik, oyun, hikaye, masal ve interaktif uygulamaları paylaşabilmeleri ve aynı zamanda tüm bu materyalleri arkadaşlık kurgusu ile etkileşim halinde yapabilmeleri sağlanacaktır. Bu sayede platform her kullanıcı için kişiselleşecek ve kullanıcının tüm isteklerini karşılayacaktır. Uzman içerik yöneticileri 7/24 sistemi kontrol ederek bu sistemin zararsız halde çalışmasını sağlarken çocukların gelişimine de katkıda bulunacaklardır”.
dikGAZETE.com