USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Çocuk yurdu hayali için sesiyle engel tanımıyor

Türkiye'deki 8 milyon engelliden biri olan Hasan Avcı, çocuk yurdu kurma hayalini hayata geçirmek için akülü arabasına koyduğu hoparlör ve mikrofonu vasıtasıyla sokak sokak dolaşarak şarkı söylüyor. - Anadolu Ajansı

Çocuk yurdu hayali için sesiyle engel tanımıyor
14-08-2017 15:22
Google News

İSTANBUL - İZZET TAŞKIRAN

Türkiye'deki yaklaşık 8 milyon engelliden biri olan 48 yaşındaki Hasan Avcı, çocuk yurdu kurma hayalini gerçeğe dönüştürmek için özel aracıyla sokak sokak dolaşarak şarkı söylüyor.

Özenle taranmış saçları, temiz ve ütülü kıyafeti ve papyonuyla vatandaşların ilgisini çeken Avcı, yıllar önce albüm yapma hayaliyle geldiği "taşı toprağı altın" İstanbul'da bir süre balon satarak geçimini sağladı.

Çevresindekilerin katkılarıyla aldığı hoparlör ve mikrofonuyla özel aracından sokaklarda sesini duyurmaya çalışan Avcı, hayalini süsleyen çocuk yurdu projesini en kısa sürede gerçekleştirmek için kazancını biriktiriyor.

Sokak şarkıcılığı yapmaya karar vermesinin ardından bazı araştırmalar yaptığını, bu müziği yapanların repertuvarını incelediğini ifade eden Avcı, "Benim onlardan bir farkım olmalı' diye düşündüm. 1980'li yılların müziğini günümüze taşıdım. Ben aynı zamanda söz yazarıyım. 350'ye yakın şarkı ve türküm var. İnsanlara bunları söyleyince ilgi gördü." diye konuştu.

Türkiye'deki darbe girişimi, Suriye'deki iç savaş ile bazı siyasi olayların toplumun duygularını etkilediğini, 15 Temmuz gecesi insanların korku ve hüznü, sabahında ise sevinci bir arada yaşadığını anlatan Avcı, bir engelli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları için teşekkür etti.

"İşime ve beni dinleyenlere saygım sonsuz"

Sokakta şarkı söylemeye başlamasıyla hayatında olumlu değişiklikler olduğunu, eskiden "gariban bir baloncuyken" şimdilerde mesleğiyle aranan biri haline geldiğini belirten Avcı,"Bu mesleği yaparken vermek istediğim bir mesaj var. Benim yaptığım müziği genelde 40-50 yaşlarındaki insanların daha çok dinlemesi lazımken tam tersine gençlerin rağbet göstermesinden çok mutluyum. Çok şükür ki sokak şarkıcılığından paramı da kazanıyorum. Kazandıklarımla çocuklar için bir yurt kurma projem var. Artık bir seneye kalmaz inşallah bunu gerçekleştiririm diye düşünüyorum. İşime ve beni dinleyenlere saygım sonsuz. Ben balon satarken bile kravat takardım. Çünkü kendisine saygısı olmayan karşıdan saygınlık göremez. Bazı sokak müzisyenleri bunu suistimal ediyor. Bunu fark edince 'Ben öyle yapmayacağım'. diyerek, kendime söz verdim." diye konuştu.

Ömrünün geri kalanında bir çocuk yuvası kurmanın kendisi için en büyük servet olacağına işaret eden Avcı, arsasını aldıktan sonra projesini tamamlamak için iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerden destek beklediğini belirtti.

Avcı, kapısına gideceği kişilerden en azından bir torba çimento beklediğini ifade ederek, "Bu yurtta değerli çocuklar yetişecek. Bu haberden sonra inşallah birileri belki en azından bir yol gösterir. Kendim için bu zaman kadar kimseden bir şey beklemedim ama inşallah yurdum ve çocuklarım için vatandaşların kapısını çalacağım." dedi.

Avcı, engellilere bazı tavsiyelerde bulunarak, "Çalışın, azmedin ama körler çarşısında ayna satmayın. Bu aslında sadece engelliler için değil, hepimiz için geçerlidir. İçlerindeki yeteneği keşfetsinler. Sadece şarkı söylemek değil. Bugün Türkiye'nin ressamlara, fotoğrafçılara ve başka meslek erbaplarına ihtiyacı var. İnşallah engelli arkadaşlarım içindeki gizli kalmış yeteneklerini keşfederler. Ben de engelli dostlarımın sesi olmak isterim." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ