USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Çobanlıktan Balkan şampiyonluğuna

Mersin'de hayvancılıkla geçinen Yörük bir ailenin oğlu olan 13 yaşındaki güreşçi Hamza Zopalı, üst üste elde ettiği 5 Türkiye birinciliğinin ardından katıldığı ilk uluslararası turnuvada Balkan şampiyonu oldu. - Anadolu Ajansı

Çobanlıktan Balkan şampiyonluğuna
21-10-2016 15:32
Google News

MERSİN-Mustafa Güngör

Toros Dağları'nın eteklerinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Yörük bir ailenin oğlu olan ve güreş dışında kalan zamanlarda ailesinin yanında çobanlık yapan 13 yaşındaki Hamza Zopalı, bu yıl üst üste 5 kez elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun ardından Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsünü kimseye bırakmadı.

Güreşçi ağabeyleriyle birlikte köylerinde çobanlık yaparken henüz çocuk yaşlarda bu sporla tanışan Hamza, ağabeylerinin yönlendirmesiyle Mersin Güreş Eğitim Merkezi'nde profesyonel güreş eğitimine başladı.

Merkezde 3 yıldır eğitim alan Hamza, bu yıl içerisinde 13-14 Yaş Okullararası Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, doktor raporu ile bir üst yaş grubunda mücadele ettiği 14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası ve yine doktor raporuyla katıldığı 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

Son olarak Bursa'da 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası minik erkekler kategorisinde şampiyon olan Hamza Zopalı, büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyor.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ