USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çin zulmü protesto edildi

Çin'in Sincan eyaleti olarak bilinen Doğu Türkistan'da yaşayan Türk kökenli Uygurlara uygulanan baskı ve zulümler dünyanın faklı kıta ve ülkelerinde protesto edildi.

Çin zulmü protesto edildi
03-02-2019 00:07
Google News

Ağırlıklı olarak Avrupa'da düzenlenen protesto eylemlerinde Çin zulmü protesto edilirken, hür dünyanın Uygun Türklerinin feryadına kulak verilmesine dikkat çekildi. İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları tarafından Avrupa'nın genelinde Çin Başkonsoloslukları önünde düzenlenen protesto eylemlerine çok sayıda vatandaşımız gök bayraklarını alarak Çin zulmünü lanetledi.

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Çin Konsolosluğu önüne toplanan eylemciler Türkçe ve Almanca taşıdıkları pankartlarda Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü dünyaya duyurmaya çalıştı. Protesto eylemine Doğu Türkistan'ın sürgündeki hükümet Meclis Başkanı Korash Atahan katılarak Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmünü anlattı. Doğu Türkistan'da yarım asırdır Çin zulmünün yaşandığı, son yıllarda baskı ve zulümlerin soykırıma dönüştüğüne dikkat çekerek, 30 milyon olan Türk Uygurlarının nüfusu resmi kayıtlara göre 10 milyon olarak gösterilerek yapılan katliamlara kılıf bulunduğunu söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ