USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Çin'e en fazla çikolatayı Rusya sattı

Çin pazarına en fazla çikolata satışının Rusya tarafından gerçekleştiği bildirildi

Çin'e en fazla çikolatayı Rusya sattı
22-07-2020 08:03
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Çin'e en fazla çikolatayı Rusya sattı.

Konuyla ilgili açıklamayı Rusya Tarım Bakanlığı Tarım Ürünleri İhracatı Geliştirme Federal Merkezi Başkanı (FC "Agroexport") Dmitri Krasnov yaptı.

Krasnov'a göre 2019 yılında Rusya'nın şekerleme ürünleri ihracatının hacmi rekor kırdı, özellikle Rusya Çin'in önde gelen çikolata tedarikçisi oldu,

Bir forumda konuşan Krasnov, ""2019, Rusya'nın şekerleme ihracatı için rekor bir yıl oldu,  yaklaşık 1.4 milyar dolarlık ürün satıldı. Ve Rusya Çin'in önde gelen çikolata tedarikçisi de oldu.  Günümüzde bu sanayi çok sayıda şirket tarafından temsil edilmektedir ve hem şirket büyüklüğü, hem de ürün çeşitliliği ve çeşitleri açısından oldukça geniş olmakta. İhracatın geliştirilmesi de dahil olmak üzere yüksek potansiyeli belirleyen husus da budur " dedi.

Öte yandan Rusya Şekerleme Endüstrisi Derneği "Askond" Başkanı Sergey Nosenko da Rusya'da şekerleme ürünleri üretiminin  4 milyon tona ulaştığını, ancak iç tüketimin 3.3 milyon ton olduğunu söyledi. Nosenko, "İç pazar tükendi. Asya, Arap ve Avrupa da dahil olmak üzere bağlantılı pazarların potansiyelini geliştirme yolunda ilerlemeliyiz." şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ