USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

CHP’nin kedili reklamını yorumladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerin yapılacağı 7 Haziran’da elektrik kesintisinin yaşanmaması için bütün tedbirleri alacaklarını söyledi. Yıldız, CHP’nin ‘kedi’li reklam filmiyle ilgili de, “CHP’nin bir kedinin peşinden koşmasını bir

CHP’nin kedili reklamını yorumladı
09-04-2015 16:35
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerin yapılacağı 7 Haziran’da elektrik kesintisinin yaşanmaması için bütün tedbirleri alacaklarını söyledi. Yıldız, CHP’nin ‘kedi’li reklam filmiyle ilgili de, “CHP’nin bir kedinin peşinden koşmasını biraz esprili buluyorum” dedi.
Bakan Taner Yıldız, Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze ile enerji alanında işbirliğine dair anlaşma imzaladı. Wow Otel’de düzenlenen imza töreni sonrası Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin ‘kedi’li reklam filmiyle ilgili soru üzerine konuşan Bakan Yıldız, “Centilmence geçmesini temenni ettiğimiz bir seçim çalışması dönemine giriyoruz. 60 günden daha az bir zaman kaldı ve adaylarımız belirlendi, bütün partilerin adayları belirlendi. Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’nin ileriye gitmesi, büyümesi ve genişlemesiyle alakalı milletimiz bir karar verecek. Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin, bazen başka bir objenin. Bütün partiler bütün öz yapılarını ortaya koyacaklar ve vatandaşımız da tercihini yapacak. Siyasette bir gündem belirleyen vardır, bir de gündemin peşinden koşanlar vardır. Tabii CHP’nin bu ekranda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum açıkçası. Milletimizin şu ana kadar alkışladığı parti iktidar partisi oldu. Bundan sonraki seçimde de milletimizin AK Parti’yi alkışlayacağına inancımı bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

“ELEKTRİK KESİNTİSİ BEYAZ SARAY’DA BİLE OLUYOR”
ABD’deki Beyaz Saray’da yaşanan elektrik kesintisini de hatırlatan Taner Yıldız, “Elektrik kesintileri bizim üslubumuzda şu yoktur; başkalarının da kesiliyor, bizde de kesilir. Biz böyle bir üslup taşımıyoruz ancak ‘bu işler yalnızca Türkiye’de olur’ diyenlere karşı Beyaz Saray’da bile olduğunu bütün dünya gördü. Tabiata açık, doğaya açık işletmecilikte bu tür şeyler olabiliyor. Biz teknik gerekçelerini açıkladık, anlattık. ABD’de 2002 yılında, 2011 yılında, 2013 yılında 55 milyon insanın 36 saat süreyle elektriksiz kaldığı dönemler oldu. Avrupa ülkelerinde oldu, Belçika’da oldu, Almanya’da oldu, İngiltere’de geçen hafta oldu, Milano’da oldu. 17 saat süreyle o ülkenin yarısı elektriksiz kaldı. Önemli olan bunlarla alakalı tedbirleri almak ama bunların da olabileceğini bilmek. Tabii ki Beyaz Saray’da olan elektrik kesintisinde ben de olmamasını temenni ederdim, bir elektrik mühendisi olarak bunu söylemek isterim” diye konuştu.
Bakan Taner Yıldız, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin P5+1 ülkeleriyle alakalı nükleer anlaşma konusundaki demecinin önemli olduğuna da vurgu yaparak, “Bunu hep beraber izliyoruz. Dünyada, bölgede ve ülkelerimizde sürdürülebilir olan konu barışçıl diliyle beraber uzlaşı içerisinde enerjinin ortak paydaya konabileceği bir yapıyı oluşturmaktır. Buradan bütün ülkeler kazanacaktır. Yemen’deki sıkıntı ham petrol varil fiyatlarını üretici olmamasına rağmen, etkileyebilecek dominant gücü olmamasına rağmen ham petrol varil fiyatlarını yüzde 5 artırmıştır. Böyle bir anlaşma haberi dahi yüzde 3,5 civarında ham petrol varil fiyatlarını düşürmüştür. O yüzden siyasi istikrarsızlıklardan birçok sektör hoşlanmayabilir ama enerji sektörü hiç hoşlanmaz. Ülkelerin yöneticileri de bu tür konu üzerinde tabii ki titizlik göstermektedirler” şeklinde konuştu.
Bir basın mensubu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyareti sırasında yaptığı “En pahalı doğalgazı İran’dan alıyoruz” şeklindeki açıklamayı hatırlatarak, “Bu fiyatın düşeceğine dair bir emare var mı?” diye sordu. Bakan Yıldız ise şunları söyledi: “İran bizim için özellikle bu Rusya Federasyonu’ndan sonra en yüksek miktarda doğalgazı aldığımız ikinci ülke. Biz İran, İran da bizim için son derece önemli. Bu kapasitenin arttırılabilmesi için öncelikle fiyatın bize deklere edilmesi lazım, o fiyat Türkiye’nin doğalgaz piyasası için uygun mu buna bakmamız lazım ve ondan sonra doğalgazla alakalı kapasite artırımına karar verebiliriz. Biz fiyatı görmeden, şartları görmeden bununla alakalı nihai kararı veremeyeceğimizi söyledik. Tabii ki ticaret hacmini artırmamız doğru bir şeydir. Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacıyla alakalı hem ülke çeşitlendirmek, hem de güzergah çeşitlendirerek böyle bir şey yapması doğru bir politikadır ama bütün bunlar kadar fiyat mekanizması son derece önemli. İran’dan bizim tahkimde olduğumuz ve fiyatını yüksek bulmamız gerekçesiyle tahkime verdiğimiz bir konu var. İnşallah önümüzdeki bir iki ay içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Şu anda ne yazık ki Türkiye en pahalı doğalgazını İran’dan alıyor. Onu da kendilerine ilettik.”

“MUHALEFET PARTİLERİNİN BÖYLE BİR TEDİRGİNLİĞE KAPILMASINA GEREK KALMAYACAK”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir gazetecinin sorusu üzerine de, YSK’nın özellikle 7 Haziran’daki seçimlerde oy sayımının yapılacağı binalarla ilgili jeneratör talebini kendi içindeki bir mekanizma olarak gördüklerini söyledi. Yıldız, “Tabii ki onun kendine has şartları vardır ama bizim için önemli olan özellikle Türkiye’nin geleceğiyle alakalı, Türkiye’nin demokratik hayatıyla alakalı son derece önemli olan 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’de enerji kesintisi olmaksızın bunun sağlıklı biçimde yapılmasını sağlamaktır. Bununla alakalı bütün tedbirlerimizi alıyoruz, ek tedbirlerimizi alıyoruz. Böyle bir tedirginliğe ne muhalefet partilerinin, ne de herhangi bir sivil toplum örgütlerimizin kapılmasına inşallah gerek kalmayacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Allah’ın izniyle o gün bir problem yaşanmayacak” dedi.
İran’la ilgili bir soru üzerine de Yıldız, “İran’dan kapasitenin artırılıyor olması olmazı halinde, fiyatların uygun olması halinde tabi ki kapasiteyle alakalı, özellikle BOTAŞ’ın boru hatlarıyla alakalı kapasite artırımına gidilecek. Biz mevcut boru hatlarının genişlemesinden daha ziyade müstakil boru hatlarıyla gelmesini tercih ediyoruz. Hem kaynak çeşitlendirelim, hem güzergah çeşitlendirelim, dolayısıyla arz güvenliğine daha büyük katkıları olsun. O açıdan İran’ın hazırladığı bir proje var. O proje devam ediyor. Biz o projenin ortağı değiliz. İran’ın kendi yaptığı çalışmalar; ürettiği doğalgaz, o kapasiteye yetişmesi bunları belirleyecek konudur. Yani dolayısıyla İran’ın şuanda aktif halde bulunması bu projeyi belirleyecek konu olacak” açıklamasında bulundu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ