USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Politika

CHP'li Çiçek: Merkez sağda yeni bir umut olması açısından İyi Partiyi memnuniyetle karşılıyoruz

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, "Çökertilen merkez sağda yeni bir umut olması açısından İyi Partiyi memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

CHP'li Çiçek: Merkez sağda yeni bir umut olması açısından İyi Partiyi memnuniyetle karşılıyoruz
26-10-2017 16:32
Google News

TBMM (AA) - CHP Ä°stanbul Milletvekili Dursun Çiçek, çökertilen merkez saÄŸda yeni bir umut olması açısından Ä°yi Partiyi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Partimizden bir milletvekilini transfer gibi, karşılıklı güven ve iÅŸbirliÄŸini zehirleyen yeni bir yanlış adımı atmamasını Ä°yi Parti yetkililerinden rica ediyoruz." dedi.

Çiçek, TBMM'de düzenlediÄŸi basın toplantısında Ä°stanbul'un Türkiye'nin gözbebeÄŸi, özeti olduÄŸunu söyledi.

Kentin sorunlarının temelinde göçün yattığını ifade eden Çiçek, iÅŸe, göçün durdurulması için alınacak önlemlerle baÅŸlanılması gerektiÄŸini vurguladı. Çiçek, kanal projesinin, en az 2-3 milyon vatandaşın daha Anadolu'dan Ä°stanbul'a göç etmesine neden olacağını, sorunların çözümünü imkansız hale getireceÄŸini savundu.

Çiçek, iktidarın amacının, depreme dayanıklı yapılarla, Ä°stanbul halkının çıkarını korumak deÄŸil rant peÅŸinde koÅŸmak olduÄŸunu ileri sürdü.

"Bu ÅŸehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz." diyen bir liderle karşı karşıya olduklarını ifade eden Çiçek, bu suç itirafları karşısında, Ä°stanbul halkının ve milletin ilk seçimlerde bu ihanetin hesabını sandıkta soracağını söyledi.

"Merkez saÄŸdaki boÅŸluÄŸu doldurmak"

Çiçek, dün kurulan Ä°yi Partiye yönelik de deÄŸerlendirmelerde bulundu. Çiçek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Özellikle anayasa sürecinde, saltanata ve diktaya karşı mücadelede omuz omuza Anadolu'da mücadele ettiÄŸimiz arkadaÅŸların büyük çoÄŸunluÄŸunun görev aldığı bu partiye Türk siyasi hayatında baÅŸarılar diliyoruz. Hayırlı olsun diyoruz. Bu partinin esas misyonu, 2002'de özellikle Büyük OrtadoÄŸu Projesi eÅŸbaÅŸkanlığı kapsamında, Türk siyasi hayatında merkez sağı etkisiz hale getirmek ve o dönemdeki partilerin birleÅŸmesi çabalarını önleme noktasında bilinçli bir operasyon vardır. Bu operasyonla çökertilen merkez saÄŸda yeni bir umut olması açısından Ä°yi Partiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak esas iÅŸlevleri merkez saÄŸdaki bu 2002'den beri yaratılan boÅŸluÄŸu doldurmaktır. Hiçbir siyasi deÄŸeri ve amacı olmadığı halde, gereksiz yere, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, ilkelerini Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiÄŸi partimizden bir milletvekilini transfer gibi, karşılıklı güven ve iÅŸ birliÄŸini zehirleyen yeni bir yanlış adımı atmamasını da Ä°yi Parti yetkililerinden rica ediyoruz, bekliyoruz."

Çiçek, 5 çeÅŸit askerlik olamayacağını, bunu tek çeÅŸide indirmek gerektiÄŸini ifade etti. Tek tip uzmanlık sistemi öneren Çiçek, bunun bedelli askerlik sistemi olmadığını vurguladı. Çiçek, "Bu, 10 hafta temel askerlik ve ihtisas eÄŸitiminden sonra isteyenin uzman asker, uzman er, erbaÅŸ olarak devam etmesi, isteyenin de kendi amaçları doÄŸrultusunda ihtiyaçlara göre askerlikten 12 aya kadar izinli sayılması, sonra terhis edilmesini öngörüyor." dedi.

Muhabir: Meltem Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi