USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

CHP’den "İç Güvenlik Paketi"ne sert eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Salı günü Genel Kurul gündemine gelecek olan İç Güvenlik Paketi’ni eleştirerek, görüşmelerin gecikmesinin sebebinin Genelkurmay Başkanlığı’nın jandarma ile ilgili düzenlemelere karşı çıkması olduğunu söyledi. Parlamen

CHP’den "İç Güvenlik Paketi"ne sert eleştiri
09-02-2015 18:26
Google News

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Salı günü Genel Kurul gündemine gelecek olan İç Güvenlik Paketi’ni eleştirerek, görüşmelerin gecikmesinin sebebinin Genelkurmay Başkanlığı’nın jandarma ile ilgili düzenlemelere karşı çıkması olduğunu söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüştüğünü, Salı günü İç Güvenlik Paketi’nin Genel Kurul’da görüşmelerinin başlayacağını söylediğini belirten Hamzaçebi, İç Güvenlik Paketi’nin geçen hafta görüşmelerinin ertelemesinin nedeninin kamuoyuna açıklanmadığını, gerçekte erteleme nedeninin Genelkurmay’ın yasadaki jandarma ile ilgili düzenlemeye yönelik eleştirileri olduğunu kaydetti. Akif Hamzaçebi, “Bu düzenlemenin tek nedeni MİT TIR’larının yakalanması ve savcılar tarafından aranmaya çalışılmasıdır. TIR’ların içindeki savaş malzemelerinin tespit edilmesi korkusu jandarmaya yönelik düzenlemelerin temel konusudur” dedi.
İç Güvenlik Paketi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Hamzaçebi, “İç Güvenlik Yasası değil, iç barışa tahrik kalıbı koyma yasası, milleti birbirine düşürme yasasıdır. Sayın Başbakan, demokratikleşmeyi dilinizden düşürmüyorsunuz, Meclis’te yasa çıkartmaya gelince bunları prangaya bağlayacak, baskı altına alacak yasalardan kaçınmıyorsunuz. Siyasette bir kural vardır, güç kullanmaya alışan yönetimler giderek baskıcı olmaya başlarlar. 12 yıllık iktidarından sonra 13. yılında AK Parti hükümeti toplumu baskı altına almaya alıştığı için baskının dozunu giderek artırmaktadır. AK Parti Türkiye’nin Baas’ıdır. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum, bu yasayı geri çekin. Bu yasa insanları sokağa dökecek olan yasadır. CHP olarak yasanın görüşülmesi sırasında içtüzüğün bize verdiği bütün hakları kullanacağız. Amacımız yasayı değiştirmektir, yasanın düzeltilecek bir yanı yoktur” diye konuştu.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği aday adaylığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki açıklamalarına ilişkin olarak ise Hamzaçebi, “Bu operasyon Davutoğlu’na itibar kazandırma operasyonudur. ‘Sayın Erdoğan’a rağmen Fidan’ı aday yapıyor’ izlenimi vermek istiyorlar. MİT Müsteşarı’nın Cumhurbaşkanına rağmen siyasete girmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.
Barzani’nin Leyla Zana aracılığı ile Abdullah Öcalan ile mektuplaştığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Hamzaçebi, “Hükümet herhalde bir açıklama yapacaktır. Hükümetin bilgisi olmaksızın gerçekleştiğini düşünmüyorum. Ben hükümeti bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum. Hükümet seçime kadar zaman kazanma telaşındadır” ifadelerini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ