USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli bir duruş sergilemek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluğu üstlenmesi gereken bir parti olduğunu belirterek, "Çünkü biz kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli bir duruş sergilemek zorundayız." dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli bir duruş sergilemek zorundayız
16-10-2020 17:12
Google News

Ä°STANBUL (AA) - CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP'nin Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluÄŸu üstlenmesi gereken bir parti olduÄŸunu belirterek, "Çünkü biz kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli, kararlı ve özgüveni yüksek bir duruÅŸ sergilemek zorundayız." dedi.

Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleÅŸtirilen "Adım Adım Ä°ktidara Projesi Tanıtım ve Ä°lk EÄŸitim Toplantısı"nda konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu, 6 bin 800 yol arkadaÅŸlarının 961 mahalleyi gezeceÄŸini söyledi.

KılıçdaroÄŸlu, "Amacımız ne, hedefimiz ne? Önce ÅŸunları ifade edeyim, ÅŸöyle bir soruyla karşılaşırsanız nerede olursa olsun, ülkenin iyi gitmediÄŸi belli, sorun yaÅŸadığımız da belli, genelde ÅŸu soru söylenir ya da ÅŸöyle bir eleÅŸtiri yapılır, 'Efendim ÅŸu CHP var ya CHP', ne olmuÅŸ CHP'ye 'CHP hep eleÅŸtiriyor, hiç öneri getirmiyor.' Ona ÅŸu soruyu sorun, 'Hangi soruna çözüm getirmedi? Bana sorunu anlatın, çözümü size hemen söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

Siyaset tarihinde son 10 yılda en büyük deÄŸiÅŸimi yaÅŸayan partilerden birisinin CHP olduÄŸunu dile getiren KılıçdaroÄŸlu, eleÅŸtiri kültürünün tamamen ötesinde, her soruna yetkin kadrolarıyla çözüm üreten Türkiye'deki tek parti olduklarını söyledi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, bu çözümleri tarihsel birikimleri, evrensel deÄŸerleri, dünyada böyle bir sorunla karşılaşıldığında o ülkelerin geliÅŸtirdikleri çözümleri özümseyerek yeni bir yol haritası belirlediklerini aktararak, ÅŸunları kaydetti:

"Biz Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluÄŸu üstlenmesi gereken bir partiyiz. Yani Cumhuriyet Halk Partililer, Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluÄŸu üstlenmesi gereken partiyiz. Çünkü biz kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli, kararlı ve özgüveni yüksek bir duruÅŸ sergilemek zorundayız. Hangi sorun oldu da CHP sorunun çözümü konusunda düÅŸüncesini ifade etmedi? Dolayısıyla benim sizlerden ilk isteÄŸim eleÅŸtiri kütürünü 'Efendim iktidar ÅŸunu yaptı, bunu yaptı'. DoÄŸru yaptı, zaten 83 milyon bunun tanığı, bunları söyleyeceÄŸiz doÄŸru ama siz ne yapacaksınız, öyle ya biz ne yapacağız? Asıl anlatmamız gereken bu, 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi. 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi'nin önce felsefesini çok iyi bilmek gerekiyor. EÄŸer bu felsefeyi bilirsek 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi'ni gayet güzel anlatırız."

"GeçmiÅŸten ders çıkaracağız ki saÄŸlıklı bir geleceÄŸi inÅŸa edelim"

CHP'nin 37'inci OlaÄŸan Kurultayı'nda kabul edilen 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi'ne iliÅŸkin bilgi veren KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi'nin birinci özelliÄŸi ÅŸudur, bir yüz yılı geride bıraktık. Bugünü yaÅŸayan kuÅŸaklar bir yüzyılı geride bıraktılar. Geçen yüzyılda ne yaptık biz? Milli KurtuluÅŸ Savaşı verdik, Cumhuriyeti kurduk, çok partili hayata geçtik, yeri geldi ekonomik olarak iflas ettik, moratoryumlar ilan ettik, darbeler oldu, siyasi idamlar oldu, gencecik filiz gibi çocuklarımız ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını verdiler. Bir yüzyılın etkilerinin hafızalarımızda korunması gerekiyor. Bizim böyle bir sorumlululuÄŸumuz da var. Acıları var, sevinçli günlerimiz var, baÅŸarılarımız var, üzüntülerimiz var, bütün bunları 83 milyon olarak belleklerimizde tutmak zorundayız. 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi hazırlanırken birinci yüzyılın unutulmaması gerektiÄŸi özellikle belirtildi."

Birinci yüzyılın bıraktığı 5 temel sorunu da Türkiye'nin gündemine getirdiklerini aktaran KılıçdaroÄŸlu, "Birinci yüzyılın bize bıraktığı 5 temel sorun neydi? EÄŸitimde, dış politikada, demokraside, toplumsal barışta ve ekonomide sorunumuz vardı. BitirdiÄŸimiz bir yüzyıl, ikinci yüzyılın baÅŸlangıcında 5 temel sorunla 83 milyonu karşı karşıya bıraktı. Demek ki 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi'nin öznesi geçmiÅŸin bize bıraktığı mirası bir sefer iyi kavramamız lazım. Bunu iyi kavrayamazsak, yani geçmiÅŸten ders çıkaramazsanız saÄŸlıklı bir gelecek inÅŸa edemezsiniz. GeçmiÅŸten ders çıkaracağız ki saÄŸlıklı bir geleceÄŸi inÅŸa edelim." diye konuÅŸtu.

"Herkesin yaÅŸam tarzına saygı duymak, her siyasetçinin temel görevidir"

Bu çaÄŸrı beyannamesinin temel bir baÅŸka özelliÄŸinin daha bulunduÄŸunu ifade eden CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu, bu çaÄŸrı beyannamesinin Türkiye'de hiçbir toplumsal sınıfı dışlamayan bir beyanname olduÄŸunu vurgulayarak, "Hiçbir toplumsal sınıfı, kiÅŸiyi, aileyi, kimliÄŸi, yaÅŸam tarzını, inancı dışlamayan bir beyannamedir bu beyanname. Beyannamenin temel özelliÄŸi bir Cumhuriyet Halk Partisi beyannamesinin ötesinde Türkiye'yi ikinci yüzyıla güçlü bir ÅŸekilde sokacak, sorunlarını çözecek, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye inÅŸa edecek ve birlikteliÄŸi koruyacak bir beyanname, bir söylemdir." ÅŸeklinde koruÅŸtu.

Etnik kimlik, yaÅŸam tarzı, inanç üzerinden siyasetin, tarihin tozlu raflarında kalmak zorunda olduÄŸunu dile getiren KılıçdaroÄŸlu, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Kısır çekiÅŸmelerle iktidarda kalmak için, iktidarını sürdürmek için insanların inancıyla, kültürüyle, yaÅŸam tarzıyla, kimliÄŸiyle oynarsanız Türkiye'yi geriye götürürsünüz. KutuplaÅŸan bir Türkiye bize göz diken egemen güçlerin arzu ettikleri bir Türkiye'dir. Biz bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul eden ve kendimize yol haritası çizen bir beyannameyle, yani 2'nci Yüzyıla ÇaÄŸrı Beyannamesi ile toplumun karşısına çıktık 97. yılımızda. Herkesin etnik kimliÄŸi kendi ÅŸerefidir, herkesin inancı kendi inancıdır, Allah ile kul arasına kimsenin girme hakkı ve yetkisi yoktur. Öyle bir yetki hiç kimseye verilmemiÅŸtir. Herkesin yaÅŸam tarzına saygı duymak, her siyasetçinin temel görevidir. Biz bunları, bu deÄŸerleri zenginlik olarak kabul ettiÄŸimizde kendimize yol haritasını çaÄŸdaÅŸ uygarlık olarak görüp, o çizgi üzerinde götürmek zorundayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi