USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li üyeler Komisyonun taslak raporunu değerlendirdi

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, komisyonun taslak raporunu, "aklama, saklama, siyasi ayağı gizleme raporu" olduğunu ileri sürdü. - Anadolu Ajansı

CHP'li üyeler Komisyonun taslak raporunu değerlendirdi
29-05-2017 18:52
Google News

TBMM

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, komisyonun taslak raporunu, "aklama, saklama, siyasi ayağı gizleme raporu" olduğunu ileri sürdü.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu ve Zeynel Emre ile İzmir Milletvekili Aytun Çırak, parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Komisyon Başkanı Reşat Petek'in açıkladığı taslak rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğdu, darbe araştırma komisyonunun, darbeye direnen dört partinin önergelerinin birleştirilmesiyle kurulduğuna işaret ederek, bugüne kadar hemen hemen bütün araştırma önergelerini reddeden AK Parti'nin, darbe sonrası oluşan kamuoyu baskısıyla gönülsüz olarak komisyon kurulmasını desteklediğini öne sürdü. Erdoğdu, AK Parti'nin kendi komisyon üyelerini geç bildirmesi nedeniyle komisyonun çalışmalarına, darbeden 75 gün sonra başlayabildiğini ifade etti.

Komisyonun AK Parti'li üyelerinin, geçmişte Fetullah Gülen ile yakın ilişkisi ve desteği olan milletvekilleri arasından seçildiğini iddia eden Erdoğdu, bu durumun bir çıkar çatışması yarattığını, komisyonun güvenilirliğine zarar verdiğini savundu.

"Bilgi kırıntıları dahil rapordan çıkarıldı"

Petek tarafından açıklanan taslak raporun yazım sürecinin, komisyon üyelerinden gizlendiğini, hazırlanan taslak raporun komisyon üyeleriyle müzakere edilmeden basına açıklandığını öne süren Erdoğdu, taslak raporu, "kontrollü darbe girişiminin siyasi ayağını saklama, günahsız kişi ve kurumlara bir iftira" raporu olarak nitelendirdi.

Erdoğdu, raporda, vefat eden ve kendisini savunma ihtimali olmayan Süleyman Demirel, Turgut Özal, Kasım Gülek, Vehbi Koç ve Bülent Ecevit gibi isimlerin hatırasının kirletilmeye çalışıldığını savundu.

Aykut Erdoğdu, taslak raporda darbe girişimiyle ilgili AK Parti'nin siyasi sorumluluğunu ima edebilecek bilgi kırıntılarının dahi çıkarıldığını, darbe girişiminin engellenemez bir doğal afet gibi sunulmaya çalışıldığını, siyasi ve idari sorumlulukların gizlendiğini öne sürdü.

"Karartılmaya çalışıldı"

Erdoğdu, darbenin karanlık noktaları aydınlatılmadığı gibi daha çok karartılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Raporun, "aklama, saklama, siyasi ayağı gizleme raporu" olduğunu ileri süren Erdoğdu, "Meclis tarihine geçmiş kara lekedir. Üstelik cumhuriyet tarihinin en önemli olayıyla ilgili." dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ