USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

CEO Club Yapay Zeka ve Robotik Zirvesi

"Dünyanın bir noktasındaki ile diğer noktasındaki iki arkadaş, birbirlerini seçip nasıl oyun oynayabiliyorlarsa bankacılık da yapabilecek"

CEO Club Yapay Zeka ve Robotik Zirvesi
24-12-2019 16:10
Google News

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Dünyanın bir noktasındaki ile diğer noktasındaki iki arkadaş, birbirlerini seçip nasıl oyun oynayabiliyorlarsa bankacılık da yapabilecekler." dedi.

Vodafone Business ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde CEO Club Yapay Zeka ve Robotik Zirvesi gerçekleştirildi.

Zirvede konuşan DenizBank Genel Müdürü Ateş, yapay zekanın bankacılıktaki gelişimine değinerek, bu regülasyonlar içerisinde yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Ateş, bireysel ve KOBİ bankacılığında sundukları çözüm önerilerine işaret ederek, esnafa çok iyi hizmet götürmek zorunda olduklarını ancak herkese yetişemediklerini, bankayı arayan bir esnafın tüm işlemlerini tek bir merkezden halledebileceği kanallarının bulunduğunu anlattı.

Türkiye'nin sınır ilçelerinde bile çiftçilere o bölgelerde bulunan şubeleriyle hizmet verdiklerini ifade eden Ateş, yapay zeka sayesinde çiftçilere, KOBİ'lere ve banka müşterilerine sundukları hizmetlerden örnekler verdi.

Yapay zekanın gelişimine ve gelecekte bankacılığa neler getirebileceğine değinen Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kere, otonom müşteri temsilcisiyle başladık olaya... Müşteri ne ister, ne yapar, direkt onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek olay... Sonra bankanın otonom haline gelmesi, yani müşteri temsilcilerinin ötesinde... Arkasından merkezi olmayan otonom bankacılık... Dünyanın bir noktasındaki ile diğer noktasındaki iki arkadaş, birbirlerini seçip nasıl oyun oynayabiliyorlarsa bankacılık da yapabilecekler. Giderek şunu görüyoruz, hatta kısmen görmeye başladık. Biz ona bir ara başlamıştık. Mesela ATM'nin yanından geçerken müşteriyi uyarıyor; 'Şuradan hep bin lira çekiyordun, bir daha çekmek ister misin?' Otonom müşteri, yani artık karar müşterinin de otonomiye devrettiği bir yapı."

Ateş, hemen hemen her alanda otonoma doğru gidiş olduğunu belirterek, bulut ve blockchain gibi teknolojilerin daha çok kullanıldığı, süratin arttığı bir döneme doğru gidildiğini söyledi.

Bu teknolojiler sonrası insanoğlunun makinelere teslim olup olmayacağına dair sorular sorulduğunu ifade eden Ateş, "Öyle bir şey yok. Yani insanların yaptığı işler güncellenerek, daha üst düzeyde olacak." dedi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ