Vodafone Business sponsorluğunda bu yıl online olarak düzenlenen CEO Club Online Summit toplantılarının beşincisinde, Türkiye’deki start-up'ların durumu ve yeni start-up’lar çıkarma konuları ele alındı.
CEO Club Online Summit, dijitalleşmenin gücüyle iş dünyasının liderlerini bir araya getiriyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online plaftforma taşınan CEO Club toplantılarının beşincisinde Peak Games’in milyar dolarlık hisse satışıyla Türkiye’de gündeme daha çok gelmeye başlayan start up’lar ele alındı.
"Yeni unicorn’lar çıkarmak: Milyar dolarlık yeni start up’lar" konulu CEO Club Summit’de, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, yemeksepeti.com Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın ile Aslanoba Group Başkanı ve melek yatırımcı Hasan Aslanoba, pandemi sürecinde yaşanan değişimleri, girişimciler için fırsatları ve dünya çapında yatırım almanın yollarını değerlendirdi.
Pazaryeri, sağlık, oyun, yapay zeka ve nesnelerin interneti destekli girişimlere odaklanan yeni yatırımların ele alındığı toplantıda "Türkiye milyar dolarlık yeni 'unicorn start up'lar çıkarabilecek mi" sorusunun da cevabı tartışıldı.
- "Ülke olarak zor bir süreci başarıyla yönettiğimizi düşünüyorum"
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, "Öncelikle ülke olarak zor bir süreci başarıyla yönettiğimizi düşünüyor ve bu dönemde de hep birlikte kurallara uyarak içinde bulunduğumuz döneme adaptasyonu kolaylaştıracağımıza inandığımı söylemek istiyorum." dedi.
Vodafone Business olarak salgın sürecinde sundukları dijital çözümlerle işletmelerin yanında olduklarını dile getiren Şahin, "Yeni döneme ve bu dönemin ihtiyaçlarına ilişkin çözümlerimiz üzerinde de çalışıyoruz. Global ve lokal araştırmalar ışığında baktığımızda ihtiyaçlar 5 başlıkta toplanıyor; hızlı ticari yenilenme, sağlık ve güvenlik, hibrit çalışma modeli, verimlilik ve otomasyon, dijital uzmanlık. Sizin de vurguladığınız gibi pandemi nedeniyle çalışanların ve müşterilerin sağlığı önümüzdeki dönemde de işletmeler için en öncelikli konu olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.
Uzaktan çalışmanın, sağladığı faydalar sayesinde hibrit modele geçişle beraber birçok şeyin hayatımızda kalmaya devam edeceğini dile getiren Şahin, kendilerinin de bu 5 ihtiyacın tamamını en etkin şekilde kapsayan ve karşılayan dijital çözümleri proaktif bir yaklaşımla müşterilerle buluşturduklarını söyledi.
Salgın sürecinin ekonomi, kamu fonksiyonlarına erişim, kurumsal ve bireysel yaşamlar açısından dijitalleşmenin ve bağlanabilirliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Şahin, "Hem işletmeler hem tüketiciler, daha dijital bir yaşam şekli, mümkün olduğunca temassız işlem, olabildiğince dijital kanallar üzerinden kesintisiz ve hızlı hizmet ve her kanalda kolaylık istiyor. Bütün bu taleplerin reçetesi ise her zaman söylediğimiz gibi, uçtan uca dijitalleşmek. Bu pencereden baktığımızda gelecekte de sosyal ve ekonomik gelişmenin temelinde dijitalleşme olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com