USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Cemil Candaş cinayetinde 2 tutuklu sanığa tahliye

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesine ilişkin 6 tutuklu sanığın yargılandığı davada, 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Cemil Candaş cinayetinde 2 tutuklu sanığa tahliye
15-03-2017 20:17
Google News

İstanbul’da 18 Temmuz 2016’da Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın belediye binasında öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması sona erdi. İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Şenol Ş., Mithat Y., Hacı A., Engin G., Metin Ş. ve Bilal Y. ile şikayetçilerin ifadelerinin ardından 7 tanık dinlendi. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini talep ederken, şikayetçiler sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Arar kararını açıklayan mahkeme heyeti, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuklu sanıklar Mithat Y. ve Bilal Y.’nin tahliyesine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanık Mithat Y. hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarken, diğer 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, Şenol Ş., Hacı A. ve Engin G.’nin ifadelerinde Selahattin ve Rıza Keten’in adını geçirdiğini belirterek, gerekli değerlendirmelerin yapılması için bu sanıkların ifadelerinin Ketenler hakkında soruşturma yürüten savcılığa gönderilmesine hükmetti.

Maktül Cemil Candaş’a yönelik cinayetten önceki eylemler ve Şişli Belediye Başkanlığı tarafından bu olayla bağlantılı şikayetler üzerine yapılan soruşturma ve kovuşturmaların değerlendirilmek üzere dosya numaralarının istenmesi için Şişli Belediye Başkanlığına yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 19 Nisan 2017 tarihine erteledi.

Başak Akbulut

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ