USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı

"Bağlı bulunduğumuz coğrafyamızda tüm değer zincirlerimizi olumsuz etkileyebilecek iş sürekliliğinin kesintiye...

CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı
01-04-2021 13:32
Google News

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "Bağlı bulunduğumuz coğrafyamızda tüm değer zincirlerimizi olumsuz etkileyebilecek iş sürekliliğinin kesintiye uğraması riskini yüksek teknolojimiz, insan kıymetimiz ve güçlü bilgi birikimimizle yönetiyoruz.

Ekosistemimizin önemli bir parçası olan tedarikçilerimizin iklim değişikli konusundaki farkındalıklarını artırmayı da görev sayıyoruz." dedi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun Garanti BBVA ana sponsorluğunda yürüttüğü "CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı" dijital ortamda gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında, CDP Türkiye Liderleri ile “Bir Soru Bir Cevap” etkinliği de düzenlendi.

Haluk Görgün, etkinlik kapsamında kendisine yöneltilen, "Şirketiniz üzerinde finansal ve stratejik etkisi olan iklim değişikliğinden kaynaklı en önemli potansiyel risk nedir ve bu riski nasıl yönetiyorsunuz?" soruyu yanıtladı.

Aselsan ailesi olarak tüm faaliyetleri Türkiye'nin refahı ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak hedefiyle ve iklim değişikliği konusuna azami önem vererek yürüttüklerini belirten Görgün, "Bağlı bulunduğumuz coğrafyamızda tüm değer zincirlerimizi olumsuz etkileyebilecek iş sürekliliğinin kesintiye uğraması riskini yüksek teknolojimiz, insan kıymetimiz ve güçlü bilgi birikimimizle yönetiyoruz.

Ekosistemimizin önemli bir parçası olan tedarikçilerimizin iklim değişikli konusundaki farkındalıklarını artırmayı da görev sayıyoruz. Tedarikçilerimizin elinde bulunmayan ekipmanları üretim süreçlerine kazandırmak, tedarikçi finansman programlarımızdan faydalanmalarını sağlamak, onları kurumsal anlaşmalarımıza dahil etmek gibi pek çok çalışma ile de güçlenmelerine katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Kredi portföyümüzün yüzde 57'si yenilenebilir enerji, projelerinden oluşuyor"

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop ise, "Şirketiniz düşük karbon ekonomisine geçiş yolunda yatırım ve destekler anlamında ne gibi katkılar sağlıyor?" şeklindeki soruya karşılık, Banka olarak iklim değişikliğinin çevresel, sosyal ve ekonomik etkileriyle mücadelede üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını söyledi.

Öztop, "Kredi portföyümüzün yüzde 57'si yenilenebilir enerji, projelerinden oluşuyor. Sürdürülebilirlik temalı kredilerin portföyümüzdeki payı ise yüzde 63. Ülkemizin düşük karbonlu enerji üretimine verdiğimiz destek 295 projede yaklaşık 10 milyar TL tutarına ulaştı.

Banka olarak 2025 yılı itibarıyla kredi sağladığımız projeler sayesinde engellediğimiz yıllık karbon emisyonunu 5 milyon tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde ekonomik büyüme ve gelişmenin yanı sıra İklim Değişikliğinin dünya üzerindeki etkileriyle mücadele için sayısız iş birliğine imza atacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ